Comicdom Con - Το Ελληνικό φεστιβάλ για κόμικς


Ημερομηνία Πέμπτη, 18 Απρ 2013 @ 21:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Για όγδοη συνεχή χρονιά, πραγματοποιείται στην Αθήνα το Comicdom Con, το μοναδικό ελληνικό φεστιβάλ αποκλειστικά αφιερωμένο στα κόμικς. Από την Παρασκευή 19 Απριλίου, έως και την Κυριακή 21 Απριλίου, οι λάτρεις των κόμικς θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εκθέσεις, ειδικά αφιερώματα, συναυλίες και εκδηλώσεις, στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.


Σε συνεργασία με το Μουσείο Hergé, στο φετινό φεστιβάλ παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο ελληνικό κοινό, η έκθεση «Η Ζωή και το έργο του Hergé», αφιέρωμα στον Τεντέν και τον δημιουργό του.

Διεθνείς προσκεκλημένοι της φετινής διοργάνωσης είναι ο βετεράνος βρετανός σεναριογράφος John Wagner, συνδημιουργός, μεταξύ άλλων, του χαρακτήρα Judge Dredd (Δικαστής Ντρεντ), ο καταξιωμένος βρετανός σεναριογράφος Jamie Delano (Hellblazer) και ο ταλαντούχος ιταλός σχεδιαστής Matteo Scalera, γνωστός για τη δουλειά του στα Secret Avengers και Deadpool και με σημαντική καριέρα στη χώρα του. Ο ανερχόμενος τούρκος σχεδιαστής Mahmud Asrar, ακύρωσε την επίσκεψή του στο Comicdom Con για λόγους υγείας.

Το πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2013 (θα το βρείτε παρακάτω αναλυτικά) περιλαμβάνει εκτός της έκθεσης, προβολές, workshops για την τεχνική του σεναρίου και της εικονογράφησης, bazaar ελληνικών καταστημάτων κόμικς και εκδοτικών εταιριών, καθώς και παιδικό πρόγραμμα. Παράλληλα, θα απονεμηθούν τα Comicdom Awards -τα μοναδικά βραβεία κόμικς για τους έλληνες δημιουργούς- ενώ θα πραγματοποιηθεί και ο δημοφιλής διαγωνισμός Cosplay. Ο διαγωνισμός για πρώτη φορά φέτος αποτελεί και εθνικό προκριματικό διαγωνισμό για το EuroCosplay 2013, καθώς ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό, στο MCM EXPO του Λονδίνου.


ComicDom Con Αθήνα 2013

Η είσοδος στο φεστιβάλ είναι ελεύθερη.

Βρείτε εδώ: Το πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Ελληνοαμερικανική Ένωση, Μασσαλίας 22, Κολωνάκι, τηλ. 210 3680900.


Πηγή: Ελευθεροτυπία






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3137.html