Το μηχάνημα που σου λέει το μέλλον σου


Ημερομηνία Παρασκευή, 12 Απρ 2013 @ 16:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Το παπόρι από την Περσία ίσως πιάστηκε στην Κορινθία, αλλά όλο και κάτι είχαν προλάβει να καπνίσουν κάποιοι στο Ιραν, με αποτέλεσμα τώρα να ισχυρίζονται ότι κατασκεύασαν την μηχανή που προβλέπει το μέλλον! Ω, ναι! Μηχανή που  μπορεί να προβλέψει το μέλλον των ανθρώπων για πέντε έως οκτώ χρόνια από σήμερα, ισχυρίζεται ότι εφηύρε ένας Ιρανός επιχειρηματίας, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσαν τα ιρανικά ΜΜΕ. Την ίδια ώρα, η ιρανική κυβέρνηση, δια στόματος του υπουργού Επιστημών, έσπευσε να διαψεύσει τους ισχυρισμούς του δημιουργού της συσκευής επισημαίνοντας ότι ουδέποτε έχει κατατεθεί σε ερευνητικά ιδρύματα της χώρας η «μηχανή του χρόνου». Αυτή η άμεση και τόσο επίσημη διάψευση όμως, βρωμάει λίγο.. Δεν νομίζετε;


Σύμφωνα με τον εμπνευστή της συσκευής, η «μηχανή του χρόνου» μπορεί να προβλέψει το μέλλον με ακρίβεια 98%. Ο δημιουργός της συσκευής είναι ο 27χρονος Ιρανός Αλί Ραντζέγκι ο οποίος επισημαίνει ότι η μηχανή μπορεί ακόμη να προβλέψει μελλοντικές μάχες ή ενδεχόμενους πολέμους, ενώ παράλληλα έχει την ικανότητα να «δει» τη διακύμανση της αξίας ξένων νομισμάτων και του πετρελαίου.

Η μηχανή είναι σαν ένας υπολογιστής και με το άγγιγμα του χρήστη αρχίζει να δίνει στοιχεία για την επαγγελματική του κατάσταση, αν θα παντρευτεί ή όχι και πόσα παιδιά θα κάνει. Η μηχανή, σύμφωνα με τον Ρατζέγκι, έχει το μέγεθος ενός laptop που χρησιμοποιεί μια σειρά αλγορίθμων. Για να την κατασκευάσει χρειάστηκαν 10 χρόνια.

«Η μηχανή δεν θα μεταφέρει εσάς στο μέλλον, θα μεταφέρει το μέλλον σε εσάς», διατείνεται ο εφευρέτης.

Πηγή: Πρώτο Θέμα






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3130.html