Ο Αστερίξ ξεναγός σε μουσείο στην Κρήτη


Ημερομηνία Παρασκευή, 22 Μάρ 2013 @ 13:10
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Στα πλαίσια της έκθεσης με τίτλο "50 χρόνια + 2 Μουσεία - Ο Γαλάτης ήρωας στην Κρήτη" στο Αρχαιολογικό Μουσείο Κισάμου και της συνεργασίας με την ΚΕ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος Χανίων φέρνει σε επαφή τους μαθητές των Δημοτικών σχολείων της Κισσάμου με τον Γαλατικό πολιτισμό και με την αρχαία ιστορία του τόπου τους.


Τα μέλη του Δ.Σ. του Ελληνο-Γαλλικού Συλλόγου μέσω διαδραστικών μεθόδων και παιχνιδιών ανακάλυψης κάνουν μια μύηση στο Γαλατικό Πολιτισμό με τη βοήθεια της παρέας του Αστερίξ. Πρόκειται για εικόνες μέσω power point της Γαλατίας και της γαλατικής φυλής που αφορούν την κοινωνική τους διαστρωμάτωση και τα έθιμα τους.

Στη συνέχεια επισκέπτονται με τους μικρούς τους φίλους τις αίθουσες με τα εκθέματα του μουσείου Καστελίου όπου μέσα από γρίφους προτρέπουν τους νέους μαθητές να παρατηρήσουν, να αναρωτηθούν και να ανακαλύψουν τα αντικείμενα παλαιότερων πολιτισμών και τη χρήση τους. Η όλη ξενάγηση τελειώνει με την κατασκευή του μαγικού φίλτρου των Γαλατών, μια μυστική συνταγή που ο σύλλογος κατάφερε να ….κλέψει από τους Γαλάτες.

Η πρώτη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 21 Μαρτίου με την επίσκεψη τάξεων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καστελίου. Τα παιδιά συμμετείχαν με ενθουσιασμό στο πρόγραμμα, ανταποκρίθηκαν σε όλα τα διαδραστικά μέρη με ενδιαφέρον, έλυσαν όλους τους γρίφους, σχετικούς με τα εκθέματα, αποκομίζοντας παράλληλα μέσα από το παιχνίδι πολλά στοιχεία που αφορούν την ιστορία των Γαλατών αλλά και την τοπική τους ιστορία.

Ο Ελληνο-Γαλλικός Σύλλογος που εκπόνησε και παρουσίασε το πρόγραμμα αφιλοκερδώς, ευχαριστεί τους εργαζόμενους του Μουσείου για την εξαιρετική συνεργασία τους και τους δασκάλους που συνόδευσαν τα παιδιά. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με σχολεία της περιοχής που δήλωσαν συμμετοχή στις 27 Μαρτίου, στις 4, 10 και 11 Απριλίου. Όταν η έκθεση μεταφερθεί στα Χανιά μετά τις 22 Απριλίου, θα γίνουν παρόμοιες παρουσιάσεις για τα δημοτικά της πόλης των Χανίων.


Πηγή: ΕΡΤ






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3120.html