O Γιώργος Ζώης με το «Stage Fright» στο Φεστιβάλ των Καννών


Ημερομηνία Πέμπτη, 07 Μάρ 2013 @ 12:20
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Το σενάριο της πρώτης μεγάλου μήκους ταινίας του σκηνοθέτη Γιώργου Ζώη, «Stage Fright» επιλέχθηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «L' Atelier» του Φεστιβάλ Καννών (15-23 Μαΐου). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υποστηρίζει, προωθεί και αναδεικνύει ταινίες νέων σκηνοθετών απ’ όλο τον κόσμο.



Η ταινία «Stage Fright» έχει σαν θέμα «τα όρια της τέχνης και της ζωής» και πριν από λίγο καιρό απέσπασε το βραβείο «Torino FilmLab Meeting», στο πλαίσιο του 30ου Φεστιβάλ του Τορίνο, το οποίο συνοδεύεται από 80 χιλιάδες ευρώ, όπως και το βραβείο του Γαλλικού Κέντρου Κινηματογράφου, ύψους 10.000 ευρώ, στο φόρουμ συμπαραγωγών στο Σεράγεβο.

Ο πολυβραβευμένος διεθνώς Γιώργος Ζώης αυτή τη φορά μαζί με την παραγωγό Μαρία Δρανδάκη θα διεκδικήσουν στις Κάννες, την ανάπτυξη της ταινίας, ερχόμενοι σε επαφή με ξένους παραγωγούς. Tις συναντήσεις αυτές τις εξασφαλίζει το ίδιο το πρόγραμμα.

Το «L’ Atelier» του προγράμματος «Cinefondation» του Φεστιβάλ των Καννών ιδρύθηκε το 2005 και επιλέγει ετησίως 15 ταινίες, που φέτος προέρχονται από 14 χώρες. Προηγούμενη ελληνική συμμετοχή σε αυτό το πρόγραμμα ήταν η ταινία «Luton», του σκηνοθέτη Μιχάλη Κωνσταντάτου.

Πηγή: Star.gr

Διαβάστε ακόμα:
Ο Γιώργος Ζώης είχε διακριθεί και με τη ταινία του "Τίτλοι Τέλους",  που απέσπασαν το βραβείο Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας (European Film Awards 2012) μικρού μήκους, στην 69η διοργάνωση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας το 2012.
Καλύτερη Ευρωπαϊκή Ταινία η μικρού μήκους Τίτλοι Τέλους






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3112.html