Video art @ Ελευθέριος Βενιζέλος: My Love Soon


Ημερομηνία Παρασκευή, 01 Μάρ 2013 @ 12:10
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με το Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα φιλοξενεί στους χώρους του, από τη Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου έως και την 25η Ιουνίου 2013, ένα βίντεο έργο σύγχρονης τέχνης (video art) του Ελβετού καλλιτέχνη Yves Ackermann με τίτλο “My Love Soon”.


Η εικονογραφία που παρουσιάζει η εν λόγω προβολή, αποτελεί ένα είδος ζωγραφικής με αναφορές στο συμβολισμό και στο ρεαλισμό. Η «έκρηξη των λουλουδιών» σε υπερβολικά αργή κίνηση εξάπτει τη φαντασία του θεατή και διαμεσολαβεί ως ένα ξέσπασμα συναισθημάτων. Καθώς ο χρόνος εξελίσσεται, τα χρωματιστά «θραύσματα λουλουδιών» και η σκόνη τους μετατρέπονται σε ρυθμικές συνθέσεις. Ο Ackermann προσπαθεί να επικεντρωθεί στη δημιουργία ιδιαίτερων στιγμών και να δώσει έτσι έμφαση στη σημασία της έννοιας του χρόνου.

Το ομότιτλο τραγούδι My Love Soon που συνοδεύει το βίντεο, ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 2000 από τον Ελβετό συνθέτη Balduin.
Η ιδιαίτερη αυτή εικαστική ενέργεια έχει ως στόχο να προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική και ακουστική εμπειρία στο χώρο του αεροδρομίου.

Η προβολή παρουσιάζεται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο «Τέχνη & Πολιτισμός», στο επίπεδο αφίξεων (είσοδος 1) και είναι προσβάσιμη για όλους τους επιβάτες και επισκέπτες του αεροδρομίου, καθημερινά καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου.


Music by Balduin, Directed by Yves Ackermann
© 2011 Emoticom AG - All Rights Reserved, www.mylovesoon.net









Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3099.html