Γίνεται Ρώσσος με προεδρικό διάταγμα ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ!


Ημερομηνία Παρασκευή, 04 Ιαν 2013 @ 02:15
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Θα θυμάστε την ιστορία με τον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ που τσακώθηκε με την Γαλλική κυβέρνηση γιατί δεν ήθελε να πληρώσει φόρους για την περιουσία του. Μάλιστα, κατηγορούσε τη χώρα του ότι ουσιαστικά τιμωρεί όσους είναι παραγωγικοί, δημιουργικοί και πετυχημένοι φέρνοντας χρήματα, κέρδη και επιτυχία στους ίδιους και την πατρίδα τους. Αρχικά, ο δημοφιλής ηθοποιός είχε αποσυρθεί σε πόλη - κρατίδιου του Βελγίου, όπου οι κάτοικοί του απολαμβάνουν μηδενικές φορολογικές επιβαρύνσεις, αλλά τώρα φαίνεται η λύση να έρχεται από την Ρωσσία, δια χειρός Πούτιν !


Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί την ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο ηθοποιό Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος απείλησε πρόσφατα να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο διαμαρτυρόμενος για την αύξηση της φορολογίας επί των πλούσιων Γάλλων.

"Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε προεδρικό διάταγμα με το οποίο παραχωρεί την ρωσική υπηκοότητα στον Γάλλο Ζεράρ Ντεπαρντιέ", αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Ο Ντεπαρντιέ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Γαλλίας με την οποία κρίθηκε αντισυνταγματική η φορολόγηση με συντελεστή 75% των πλουσιότερων Γάλλων φορολογουμένων, δεν αλλάζει την απόφασή του να εγκατασταθεί στο Βέλγιο.

Στο μεταξύ, η γαλλική κυβέρνηση γνωστοποίησε την πρόθεσή της να προωθήσει τα μέτρα φορολογικής επιβάρυνσης των ατόμων με ετήσιο εισόδημα ενός εκατομμυρίου ευρώ και άνω και κατά τρόπο ώστε να μην προσκρούει στην απόφαση περί αντισυνταγματικότητας.

Ο πρόεδρος Πούτιν είχε ανακοινώσει στο τέλος του έτους ότι είναι έτοιμος να παραχωρήσει άδεια παραμονής ή ρωσικό διαβατήριο στον Ζεράρ Ντεπαρντιέ, εάν το επιθυμεί. "Αν ο Ζεράρ το θέλει πραγματικά, διευθετείται, και με θετικό τρόπο", είχε δηλώσει ο πρόεδρος της Ρωσίας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο Γάλλος ηθοποιός, ηλικίας 64 ετών, είχε ανακοινώσει πριν ότι επιθυμεί να επιστρέψει το γαλλικό του διαβατήριο και ότι θα επιδιώξει να λάβει βελγική υπηκοότητα. Παρευρίσκεται συχνά σε κινηματογραφικά φεστιβάλ στη Ρωσία και σε άλλες εκδηλώσεις με διασημότητες της χώρας, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Η εγκατάσταση του Ντεπαρντιέ στο χωριό Νεσέν του Βελγίου, που βρίσκεται κοντά στα γαλλικά σύνορα, γνωστό από την μετεγκατάσταση εκεί πλούσιων Γάλλων για φορολογικούς λόγους, προκάλεσε έντονη πολεμική στη Γαλλία.

Πηγή: Real.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3080.html