Οι πλούσιοι ..πλουσιότεροι!


Ημερομηνία Πέμπτη, 03 Ιαν 2013 @ 22:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΜπορεί η κρίση να κάνει τους φτωχούς φτωχότερους, όμως οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, σύμφωνα με την ετήσια λίστα του πρακτορείου Bloomberg με τους δισεκατομμυριούχους του πλανήτη. Ο δείκτης «Bloomberg Billionaires» για το 2012 πιστοποιεί ότι η συνολική περιουσία των 100 πλουσιότερων ανθρώπων στον πλανήτη αυξήθηκε πέρυσι σε σύγκριση με το 2011 κατά 183 δισ. ευρώ φτάνοντας το... 1,4 τρισεκατομμύρια ευρώ!


Τη μεγαλύτερη κατά μέσο όρο αύξηση στη διάρκεια του περασμένου έτους –περίπου 20%- είδε ο πλούτος των μεγιστάνων που δραστηριοποιούνται στους κλάδους των τηλεπικοινωνιών και του λιανεμπορίου. Μάλιστα από τους 100 δισεκατομμυριούχους της λίστας του Bloomberg, μόλις... 16 ήταν εκείνοι οι οποίοι είχαν ζημία από τον Ιανουάριο μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012.

Τον τίτλο του πλουσιότερου ανθρώπου στον πλανήτη διατήρησε και πέρυσι ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ Χελού, με την περιουσία του να έχει αυξηθεί κατά 10 δισ. ευρώ στα 57 δισ. ευρώ, ενώ ακολουθείται από τον Αμερικανό Μπιλ Γκέιτς της Microsoft με 47,5 δισ. ευρώ. Ωστόσο, ο μεγαλύτερος κερδισμένος του 2012 δεν ήταν άλλος από τον «Mr. Zara», τον τρίτο της λίστας, Ισπανό Αμάντσιο Ορτέγκα, ο οποίος παρά τη δυσμενή οικονομική κατάσταση στην πατρίδα του και γενικότερη κρίση στην Ευρωζώνη είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 63%!

Την πρώτη πεντάδα των κροίσων συμπληρώνουν οι Γουόρεν Μπάφετ της Berkshire Hathaway (36,3 δισ. ευρώ) και ο ιδρυτής των σουηδικών καταστημάτων ΙΚΕΑ, Ινγκβαρ Κάμπραντ με 32,5 δισ. ευρώ. Την πρώτη τους εμφάνιση στη λίστα του Bloomberg με τους 100 πλουσιότερους του πλανήτη έκαναν το δεύτερο πλουσιότερο άτομο της Βραζιλίας, η Ντίρσε Καμάργκο (11 δισ. ευρώ), ιδιοκτήτρια του ομίλου Camargo Correa, η οποία έχει τις σαγιονάρες Havaianas και δραστηριοποιείται στην τσιμεντοβιομηχανία και στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος.

Δείτε εδώ την λίστα με τους 10 πιο πλούσιους ανθρώπους για το 2012.

Πηγή: Real.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3079.html