Πολιτικός πρόσφυγας το ..παίζει ο ιδρυτής της ΜcAfee


Ημερομηνία Πέμπτη, 06 Δεκ 2012 @ 20:00
Θέμα/Κατηγορία Κατινιές και Gossip!

Αποστολέας LavantiS



Ο Τζον Μακάφι, ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της γνωστής αμερικανικής εταιρείας προγραμμάτων ασφαλείας πληροφοριακών συστημάτων McAfee που καταζητείται στο Μπελίζ, στο πλαίσιο έρευνας για δολοφονία, συνελήφθη χθες Τετάρτη από την αστυνομία της Γουατεμάλας λόγω της παράνομης εισόδου του στη χώρα, μερικές ώρες μετά την υποβολή του αιτήματός του για χορήγηση πολιτικού ασύλου, σύμφωνα με την αστυνομία.


Ο Μακάφι έφθασε τη Δευτέρα στη Γουατεμάλα, γειτονική χώρα του Μπελίζ, επικαλούμενος την "πολιτική του δίωξη" στο Μπελίζ, για να ζητήσει άσυλο, καθώς θεωρεί ότι είναι θύμα διώξεων στη χώρα όπου διαμένει από το 2009 και όπου οι αρχές τον αναζητούσαν για να καταθέσει σε σχέση με την πρόσφατη δολοφονία του γείτονα και συμπατριώτη του Γκρέγκορι Φάουλ, σύμφωνα με το δικηγόρο του.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας της Γουατεμάλας Πάμπλο Καστίγιο είπε ότι ο 67χρονος Μακάφι μπορεί να απελαθεί στο Μπελίζ ή ακόμη και να επαναπατριστεί στις ΗΠΑ.

«Γνωρίζουμε ότι η μόνιμη κατοικία του είναι στο Μπελίζ», δήλωσε, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει στην «απέλασή του προς τη χώρα αυτή εντός των προσεχών ωρών». «Εισήχθη παράνομα στη Γουατεμάλα και τέθηκε στη διάθεση των υπηρεσιών μετανάστευσης για να αποφασιστεί αν θα απελαθεί ή όχι στη χώρα καταγωγής του», διευκρίνισε.

Μερικές ώρες νωρίτερα, ο δικηγόρος του Μακάφι, ο Τελέσφορο Γκέρα, είχε δηλώσει ότι «το αίτημά μας αφορά τη χορήγηση πολιτικού ασύλου. Ο Τζον Μακάφι είναι θύμα πολιτικής δίωξης από μια ξένη κυβέρνηση, κατέφυγε στη Γουατεμάλα γιατί είναι η πιο κοντινή χώρα και η ζωή του κινδυνεύει. Ο Μακάφι είναι ήρεμος τώρα, μετά την κόλαση των πολιτικών διώξεων που έζησε».

Ο Γκέρα είχε διευκρινίσει ότι "αν είναι απαραίτητο" θα ζητούσαν συνάντηση με τον πρόεδρο της Γουατεμάλας.

«Εδώ στη Γουατεμάλα θα μπορεί να συνεργαστεί με την κυβέρνηση, ακόμη και με τον λαό, καθώς έχει σπουδαία προγράμματα υπέρ της προστασίας των παιδιών και της νεολαίας, που εμπνέονται από μια ιδιαίτερα ανθρωπιστική αντίληψη», είχε πει.

Η αστυνομία αναζητούσε τον Μακάφι για να καταθέσει στην έρευνα για τη δολοφονία του Γκρέγκορι Φάουλ, που βρέθηκε νεκρός στην πισίνα του σπιτιού του στο νησί Αμπεργκρίς Κάγιε, ανοικτά του Μπελίζ, στη θάλασσα της Καραϊβικής.

Στο σπίτι του 52χρονου Αμερικανού και γείτονα του Μακάφι στο νησί δεν βρέθηκαν ίχνη διάρρηξης, αλλά το τηλέφωνο και ο φορητής υπολογιστής του είχαν εξαφανιστεί.

John McAfee - is he a guilty?

Ο Μακάφι είχε δηλώσει στο αμερικανικό περιοδικό Wired ότι ανησυχούσε γιατί οι δολοφόνοι του Φάουλ τον αναζητούσαν.

Πριν από τη δολοφονία του, ο Φάουλ είχε στείλει επιστολή στις τοπικές αρχές για να διαμαρτυρηθεί για τα σκυλιά του Μακάφι και την επιθετικότητα των φρουρών του που τρομοκρατούσαν τους τουρίστες και τους γείτονες.

Ο πρωθυπουργός του Μπελίζ είχε χαρακτηρίζει στα μέσα Νοεμβρίου τον Τζον Μακάφι "τρελό" και "παρανοϊκό" μετά τις κατηγορίες του πλούσιου Αμερικανού σε βάρος της τοπικής αστυνομίας ότι θέλει να τον σκοτώσει γιατί σταμάτησε να χρηματοδοτεί προεκλογικές εκστρατείες.

Πηγή: imerisia.gr






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3060.html