Νήσος Σάντυ: το μυστηριώδες νησί φάντασμα


Ημερομηνία Σάββατο, 24 Νοέ 2012 @ 06:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiS



Ένα μικρό νησί στον Ειρηνικό Ωκεανό, το νησί Σάντυ απεικονιζόταν στο Google Earth υπηρεσία, σε άλλες online υπηρεσίες, καθώς επίσης, σε παγκόσμιους χάρτες, αλλά στην πραγματικότητα πλέον αγνοείται. Σε διάπλου τμήματος του Νότιου Ειρηνικού, Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν ότι το χαρτογραφημένο νησί στην πραγματικότητα απλά δεν υπάρχει, αφού στο σημείο όπου προβλεπόταν να το συναντήσουν, δεν έβλεπαν παρά βαθύ μπλε ωκεανό.


"Θέλαμε να το ελέγξουμε γιατί οι χάρτες πλοήγησης του πλοίου παρουσίαζαν βάθος νερού 1.400 μέτρων (4.620 πόδια) στην εν λόγω περιοχή - πολύ βαθιά", δήλωσε η Δρ. Μαρία Σέτον, του Πανεπιστημίου του Σίδνεϊ, μετά το τέλος του 25ήμερου ταξιδιού.

"Το βλέπει κανείς στο Google Earth και σε άλλους χάρτες κι έτσι πήγαμε να ελέγξουμε και δεν υπήρχε νησί. Είμαστε πολύ προβληματισμένοι. Είναι αρκετά περίεργο. Πώς προέκυψε επάνω στους χάρτες; Απλά δεν ξέρουμε, αλλά σκοπεύουμε να ψάξουμε και να το μάθουμε".

Η εμφάνιση του νησιού στη Google ίσως θα έπρεπε να είχε προκαλέσει υποψίες. Σε αντίθεση με τα κοντινά νησιά για τα οποία οι κυματισμοί στο έδαφος είναι ορατοί, το Σάντυ εμφανίζεται απλώς ως μια σκοτεινή κηλίδα.

To νησί Sandy εμφανίζεται σαν τρύπα στις εικόνες από τον δορυφορο

Προς το παρόν η Google δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο επί του θέματος. Ωστόσο, ο διευθυντής των Google Maps για την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία δήλωσε σε εφημερίδα ότι χρησιμοποιήθηκε ποικιλία από έγκυρες δημόσιες κι εμπορικές πηγές για την κατασκευή των χαρτών και τόνισε: "Ο κόσμος διαρκώς αλλάζει και το να μπορείς να ακολουθείς πιστά όλες τις αλλαγές αποτελεί μια ατέρμονη προσπάθεια".

Πηγή: e-go






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3053.html