Ενα DVD για τον παπαγάλο σας!


Ημερομηνία Κυριακή, 06 Ιούν 2004 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΠριν λίγες μέρες τα απανταχού παπαγαλάκια είχαν τη γιορτή τους, αφού στις 31 Μαΐου είναι η Παγκόσμια Ημέρα τους. Ποτέ δεν είναι αργά για ένα δώρο στο αγαπημένο σας πτηνό (αφού η γιορτή κρατάει 40 μέρες). Αφήστε κατά μέρους τις τροφές, τα πολύχρωμα κλουβιά ή τα πάσης εμπνεύσεως παιχνίδια και προσανατολιστείτε σε κάτι πιο πρωτοποριακό και πολύ πιο εντυπωσιακό. Τι θα λέγατε, λοιπόν για ένα DVD, το οποίο θα ταξιδεύει το πολύχρωμο και έξυπνο κατοικίδιό σας σε μέρη εξωτικά, ενώ θα παρακολουθεί τα άγρια μέλη του είδους του να επιδίδονται στις καθημερινές τους συνήθειες; Κατασκευασμένο από εξειδικευμένο βιολόγο, υπόσχεται να αναβαθμίσει τη ζωή του καλού σας φίλου και να τον σώσει από την κατάθλιψη.


Την ιδέα για το DVD είχε το Βρετανικό Φιλανθρωπικό Ταμείο Προώθησης Προγραμμάτων για την Προστασία και την Ευημερία του Παπαγάλου και ο ειδικός βιολόγος, Τζέιμι Τζιλάρντι, τους βοήθησε να την υλοποιήσουν. Έτσι, σύντομα θα δοθεί στην εγχώρια αγορά το 80 λεπτών "Polly Vision: Αυστηρά για παπαγάλους".

Η συγκεκριμένη ταινία ξεκινά σαν μια περιήγηση στα μέρη, που ευδοκιμούν οι άγριοι παπαγάλοι και εξελίσσεται σε ένα ντοκιμαντέρ της ζωής και των συνηθειών τους. Σκοπός της είναι να βγάλει τα φυλακισμένα πτηνά από τη ρουτίνα της καθημερινότητάς τους και να τους προσφέρει στιγμές χαράς και ξεγνοιασιάς μακριά από τα στενά όρια του χρυσού κλουβιού τους.

Εξάλλου, όπως επισημαίνει και ο ίδιος ο κ. Τζιλάρντι, επειδή οι παπαγάλοι είναι εξαιρετικά έξυπνα και πολύ συναισθηματικά ζώα, μπορεί εύκολα να εμφανίσουν ψυχολογικές διαταραχές, ή ακόμη και κατάθλιψη, αν η ζωή τους φτάσει σε ένα τέλμα και πάψει να παρουσιάζει κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Το "Polly Vision" έρχεται να φέρει νέες εικόνες και συγκινήσεις στις μέρες τους, απομακρύνοντας τον κίνδυνο της βαρετής κι επικίνδυνης επανάληψης. Ωστόσο, αν θέλετε να έχετε το μέγιστο της αποτελεσματικότητας για το λατρεμένο σας παπαγαλάκι θα πρέπει να του δείξετε το φιλμ σε τηλεόραση με επίπεδη οθόνη. Έτσι θα αποφύγετε το τρεμούλιασμα της εικόνας, το οποίο, όπως έχει αποδειχθεί, ενοχλεί αυτά τα πτηνά.

Να υπενθυμίσουμε, τέλος, ότι τα έσοδα, που θα προκύψουν από τις πωλήσεις θα διατεθούν για την προστασία και την ευημερία των παπαγάλων. Γι' αυτό, όταν θα φτάσει και στη χώρα μας θυμηθείτε να συμβάλετε.


Σχετικό site: PollyVision DVD - Striclty for parrots

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article304.html