Ελεύθερη πτώση από το διάστημα στη γη


Ημερομηνία Τρίτη, 09 Οκτ 2012 @ 16:20
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΈχοντας βάλει σκοπό να καταρρίψει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης, ο περιπετειώδης αλεξιπτωτιστής Φέλιξ Μπάουμγκαρτνερ ετοιμάζεται να μπει στο αερόστατο και να ανέβει σε ύψος 36,5 χιλιομέτρων, από όπου θα πηδήξει και θα πέσει ξεπερνώντας την ταχύτητα του ήχου. Ο «ατρόμητος Φέλιξ» συνεργάζεται με την εταιρεία Red Bull προκειμένου να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ που κατέχει από το 1960 o Αμερικανός πιλότος Τζο Κίτινγκερ, ο οποίος πραγματοποίησε άλμα από τα 31.330 μέτρα και ανέπτυξε ταχύτητα 988 χιλιομέτρων την ώρα, ή Μach 0,9. Το όλο εγχείρημα μπορείτε να παρακολουθήσετε ζωντανά online!


Η μεγάλη ώρα έφτασε για τον τολμηρή αποστολή της Red Bull Stratos. Ο Felix Baumgartner θα επιχειρήσει να σπάσει το φράγμα του ήχου σε ελεύθερη πτώση με άλμα από ένα διαστημικό θαλαμίσκο από τα 36,576 μέτρα. Δείτε ζωνταντά (μέσω live stream) το όλο εγχείρημα!

Ο Αυστριακός αθλητής των extreme sports προετοιμάζεται για αυτό το εγχείρημα τα τελευταία πέντε χρόνια με μία ομάδα ειδικών στην αεροναυτική και την υποστήριξη της Red Bull. Στόχος του είναι να πηδήξει από ένα αερόστατο στην στρατόσφαιρα, από ύψος 36.576 μέτρων (120.000 ποδιών), και να σπάσει το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης. Ο Baumgartner σκοπεύει να γίνει ο πρώτος άνθρωπος που θα σπάσει το φράγμα του ήχου χωρίς τη χρήση κάποιου αεροσκάφους.

Θερμοκρασίες που φτάνουν τους μείον 56 βαθμούς Κελσίου, αέρα με ελάχιστο οξυγόνο για να διατηρήσει την ανθρώπινη ζωή, ατμοσφαιρική πίεση τόσο χαμηλή ώστε να κινδυνεύει να προσβληθεί από τη νόσο της αποσυμπίεσης και «βρασμό» του αίματος είναι καταστάσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο υπερσύγχρονος εξοπλισμός που έχει κατασκευασθεί για το εγχείρημα Red Bull Stratos.

Το αερόστατο, φτάνει σε ύψος 55 ορόφων και θα μεταφέρει τον Baumgartner και τον διαστημικό του θαλαμίσκο, βάρους 1.300 κιλών, στην στρατόσφαιρα. Είναι το μεγαλύτερο που έχει χρησιμοποιηθεί ποτέ και έχει φτιαχτεί αποκλειστικά για αυτή την επανδρωμένη πτήση, κατασκευάστηκε από λωρίδες πολυαιθυλενίου υψηλής πυκνότητας. Αυτές οι λωρίδες θα κάλυπταν 40 στρέμματα εάν τις άπλωνε κανείς στο έδαφος. Όταν το αερόστατο φτάσει το υψόμετρο του άλματος, θα έχει 102 μέτρα ύψος, με διάμετρο 129 μέτρα. Αξίζει να σημειωθεί πως είναι 10 φορές μεγαλύτερο από το αερόστατο που χρησιμοποιήθηκε από τον Joe Kittinger πριν από 52 χρόνια για το ρεκόρ άλματος των 31.333 μέτρων και το οποίο ο Baumgartner θα προσπαθήσει να ξεπεράσει.


το εγχείρημα υποστηρίζει η Red Bull Stratos

Κεντρικός σκοπός του προγράμματος Red Bull Stratos είναι να συλλέξει πολύτιμες πληροφορίες για την επιστήμη με στόχο τη βελτίωση της ασφάλειας των ταξιδιών στο διάστημα και την έξοδο των αστροναυτών σε πολύ μεγάλα υψόμετρα. Το άλμα θα επιχειρήσει επίσης να σπάσει ένα σύνολο από ρεκόρ, όπως τη μεγαλύτερη ταχύτητα σε ελεύθερη πτώση, το υψηλότερο άλμα, την υψηλότερη επανδρωμένη πτήση με αερόστατο και την μεγαλύτερης διάρκειας ελεύθερη πτώση.

Δείτε σε live stream την ελεύθερη πτώση του Felix Baumgartner απ’ τη στρατόσφαιραΠηγές: YouTube, in.gr, onair24


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3038.html