BikeArt Is In The Air στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος


Ημερομηνία Πέμπτη, 06 Σεπ 2012 @ 15:15
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, στο πλαίσιο της συνεργασίας του με την εικαστική ομάδα Carpe Diem, φιλοξενεί στους χώρους του ένα πρωτότυπο εικαστικό πανόραμα από δημιουργίες και δράσεις με θέμα το ποδήλατο, από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και 31 Δεκεμβρίου 2012. Η νέα έκθεση του Αεροδρομίου εντάσσεται στη θεματολογία «Τέχνη – Περιβάλλον / Οικολογικός Τρόπος ζωής», όπου ο ΔΑΑ δίνει ιδιαίτερη έμφαση.



Τριάντα δύο ποδήλατα-έργα τέχνης διάσπαρτα στις αφίξεις και στις αναχωρήσεις του Αεροδρομίου, μία έκθεση με 12 έργα σχεδιασμένα από Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες, καθώς και μία μεγάλη τοιχογραφία που θα δημιουργηθεί «ζωντανά» για τους φίλους του ποδηλάτου, αποτελούν τα 3 τμήματα/δράσεις της νέας εικαστικής ενέργειας, που στόχο έχει να προσφέρει μια ξεχωριστή οπτική για το ποδήλατο και να δώσει την ευκαιρία στον καθένα μας να οραματισθεί και να υιοθετήσει έναν οικολογικό και διαφορετικό τρόπο ζωής!

Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση καθημερινά -καθόλη τη διάρκεια του 24ώρου- στο χώρο «Τέχνη & Περιβάλλον» (Αναχωρήσεις / Είσοδος 3), ενώ τα 32 ειδικά φιλοτεχνημένα ποδήλατα θα εκτίθενται στο κοινό σε διάφορα σημεία του Τερματικού Σταθμού.

Οι 3 δράσεις και οι συντελεστές της έκθεσης:
- Στην αίθουσα «Τέχνη & Περιβάλλον» παρουσιάζονται δώδεκα πρωτότυπα έργα, ειδικά σχεδιασμένα για την έκθεση από 6 Έλληνες και 6 ξένους καλλιτέχνες, τους KEZ, NADE, NASTWO, POSTER,
PUPET, SAME84 & DOUG ROSS, ELIOT BROWN, KO MASUDA, PETER LOCKE & RUBENS CANTUNI.
- Στις 22 Σεπτεμβρίου που είναι η παγκόσμια «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», θα δημιουργηθεί από τέσσερις Έλληνες καλλιτέχνες, τους KEZ, POSTER, PUPET & SAME84, «ζωντανά» μπροστά στο κοινό μια τοιχογραφία με ανάλογη θεματική.
- Στο επίπεδο Αναχωρήσεων θα εκτίθενται τα τριάντα δύο ποδήλατα-έργα τέχνης, εκ των οποίων τα δέκα είναι για παιδιά και τα οποία είναι ζωγραφισμένα από δεκατρείς Έλληνες καλλιτέχνες από το χώρο της Urbanart σκηνής της Ελλάδας, τους APSET, A. VASMOULAKIS, KEZ, KROKO, LIVE2, NADE, NASTWO, NERS, POSTER, PUPET, SAME84, STUPID GREG & TAXIS.

BikeArt Is In The Air στο Αερλιμένα Αθηνών


Το bikeart.gr συμπληρώνει:

Ευελπιστούμε η προσπάθεια αυτή να δώσει μια ξεχωριστή εικαστική εμπειρία στους επισκέπτες του αεροδρομίου και πάνω από όλα μια ευκαιρία να οραματιστούμε και να πραγματώσουμε ο καθένας από το προσωπικό του χώρο ένα διαφορετικό και βιώσιμο τρόπο ζωής.
Το ποδήλατο μας δίνει την δυνατότητα -και σαν έργο τέχνης και σαν μέσο μεταφοράς- να το τολμήσουμε.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή, τους καλλιτέχνες, τους χορηγούς και τους υποστηρικτές της έκθεσης.






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3024.html