Σχολικά είδη Unicef - Βοηθώντας να πάνε σχολείο περισσότερα παιδιά


Ημερομηνία Κυριακή, 02 Σεπ 2012 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Σχολική εκστρατεία Unicef 2012 - Με μια νέα συλλογή η UNICEF υποδέχεται τους μαθητές με την έναρξη του σχολικού έτους και προσκαλεί τους υποστηρικτές της, μικρούς και μεγάλους, να στηρίξουν το έργο της για τα παιδιά αγοράζοντας σχολικά είδη και δώρα σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία που τα παιδιά έχουν τώρα την ανάγκη μας περισσότερο από ποτέ. Ιδιαίτερα τα πιο περιθωριοποιημένα και ευάλωτα παιδιά που στερούνται τη στέγη, το φαγητό, το νερό, το εμβόλιο, την κουνουπιέρα, το τετράδιο, το μολύβι.


Οι φίλοι της UNICEF μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε μια υπέροχη συλλογή από χαρούμενα τετράδια 50φυλλα και σπιράλ δύο θεμάτων, που πληρούν όλες τις ποιοτικές προδιαγραφές ασφαλούς χρήσης αλλά σέβονται και το περιβάλλον, επίσης σχολικά σακίδια με ανατομική πλάτη, τσαντάκια, τσάντα ταχυδρόμου, τσάντα με κορδόνι, αθλητική τσάντα, κασετίνες, πορτοφολάκι, τάπερ φαγητού και αλουμινένιο παγούρι. Τη συλλογή συμπληρώνουν μπλοκ ζωγραφικής, ντοσιέ με λάστιχο και κουμπί, σημειωματάρια, μαρκαδόροι, ξυλομπογιές, μολύβια, πλαστελίνες, μολυβοθήκες, γραφική ύλη. Μια πλήρη πολύχρωμη σειρά σχολικών ειδών που θα συντροφεύει τους μικρούς & μεγάλους φίλους της UNICEF στη νέα σχολική τους χρονιά.

Σήμερα, σε όλο τον κόσμο, 67 εκατομμύρια παιδιά βρίσκονται εκτός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, το 53% από αυτά είναι κορίτσια. Η UNICEF διέθεσε για τα προγράμματα που διεξάγει σε όλο τον κόσμο για την εκπαίδευση των παιδιών και για την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης στο σχολείο αγοριών και κοριτσιών, 696 εκατομμύρια δολάρια, περίπου το ένα πέμπτο του προϋπολογισμού της. Η UNICEF προωθεί την εκπαίδευση των παιδιών ως στρατηγική πρόληψης και για την καταπολέμηση του φαινομένου της παιδικής εκμετάλλευσης.

Όλα τα έσοδα από την πώληση των σχολικών ειδών και δώρων της UNICEF χαρίζουν ζωή και χαμόγελο στα παιδιά και αλλάζουν σημαντικά τη ζωή τους. Η UNICEF με την υποστήριξη των ευαισθητοποιημένων πολιτών, αναπτύσσει προγράμματα ποιοτικής εκπαίδευσης, χτίζει και αποκαθιστά σχολεία, παρέχει εκπαιδευτικό υλικό σε παιδιά και εκπαιδευτικούς και εξασφαλίζει την πρόσβαση των παιδιών στο σχολείο. Προτεραιότητα είναι επίσης για τη UNICEF η συνέχιση του σχολείου για τα παιδιά σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών κρίσεων και φυσικών καταστροφών.


Μεγάλο Bazaar στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος
Με στόχο να στείλει στο σχολείο όσο το δυνατό περισσότερα παιδιά, η UNICEF ξεκινά τη Σχολική της Εκστρατεία για το 2012.

Με μια πλήρη σειρά σχολικών ειδών, η εκκίνηση της εκστρατείας θα γίνει με το μεγάλο Bazaar της UNICEF στο ΜΕΤΡΟ Συντάγματος. Οι μικροί φίλοι της UNICEF και οι γονείς τους, θα βρουν στο Bazaar σχολικά σακίδια, τσάντες ταχυδρόμου και φροντιστηρίου, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, γόμες, χάρακες και ότι άλλο χρειάζεται ένα παιδί για να ξεκινήσει στο σχολείο, όλα σε εξαιρετικά σχέδια και χρώματα.

Το Bazaar θα διαρκέσει από Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου έως και Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου, από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Στον ίδιο χώρο θα παρουσιασθεί έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά» καθώς και ντοκουμέντα από τις παρεμβάσεις της UNICEF για τα παιδιά που πλήττονται από την κρίση στη Συρία.

Τα σχολικά είδη UNICEF μπορούν οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες, οι μαθητές, και οι εκπαιδευτικοί να τα βρουν:

Στα Καταστήματα UNICEF
ΑΘΗΝΑ: Ξενίας 3, Πλ. Μαβίλη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Δέλλιου 2, Πλ. Συντριβανίου
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: Μιχελιδάκη 19 ΧΑΝΙΑ: Μπονιαλή 25

στα περίπτερα UNICEF (από 27 Αυγούστου 2012):
Αθήνα - Πλ. Κοραή, Κοραή & Σταδίου
Καλλιθέα - Πλ. Δαβάκη (Θησέως & Δαβάκη)
Μαρούσι – Εμπορικό Κέντρο Golden Hall
Μαρούσι - Πλ. Εθνικής Αντιστάσεως
Γλυφάδα - Γρηγορίου Λαμπράκη & Αγγέλου Μεταξά
Πειραιάς - Πλ. Κοραή & Ηρώων Πολυτεχνείου
και στο ΜΕΤΡΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ από 3 Σεπτεμβρίου έως και 5 Σεπτεμβρίου 2012.

Τα προϊόντα μας θα τα βρείτε επίσης στην Έκθεση Βιβλίου του Συνδέσμου Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) από 7-23 Σεπτεμβρίου 2012 στο Ζάππειο.

Τέλος τα τετράδια της UNICEF διατίθενται και σε επιλεγμένα καταστήματα τραπεζών:
ΑΤΕbank, Geniki Bank, Citibank, Εμπορική, Κύπρου και Πειραιώς. Επίσης, στα ΕΛ.ΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες και παραγγελίες:
• 801 500 12345 όλο το 24ωρο
• fax: 210 72 52 555
• ηλεκτρονικό κατάστημα της UNICEF www.unicef.gr








Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3022.html