Η Αυγουστιάτικη μουσική πανσέληνος στο Μουσείο της Ακρόπολης


Ημερομηνία Παρασκευή, 24 Αύγ 2012 @ 23:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Με μελωδίες για το φεγγάρι και για τις ονειρεμένες νύχτες του καλοκαιριού, που θα αποδώσει το Μουσικό Σχολείο Βόλου θα γιορτάσει την αυγουστιάτικη πανσέληνο το Μουσείο της Ακρόπολης την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 21.00 στον πρόαυλιο χώρο του, με ελεύθερη είσοδο για όλους.


Η συναυλία θα δοθεί στον προαύλιο χώρο στις 9:30 το βράδυ ενώ την ίδια ημέρα το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα (η είσοδος θα είναι ελεύθερη από τις 9 μ.μ.) δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το γοητευτικό σεληνόφως.

Υπέροχα τραγούδια του Χατζιδάκι, του Θεοδωράκη, του Μαρκόπουλου και του Μουντάκη, ορισμένα παραδοσιακά όπως «Το φεγγάρι κάνει βόλτα» και το «Τζιβαέρι», ιρλανδέζικες μελωδίες, ακόμη και το πασίγνωστο «Fly me to the moon» θα ακουστούν στην συναυλία, η οποία όμως θα αρχίσει με Μότσαρτ και «Μικρή νυχτερινή μουσική».

Το Μουσικό Σχολείο Βόλου άλλωστε στα δεκαπέντε χρόνια της λειτουργίας του έχει αναπτύξει ευρύ ρεπερτόριο με εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθιερώνοντας μάλιστα μεγάλες θεματικές συναυλίες με αφιερώματα σε σπουδαίους έλληνες και ξένους δημιουργούς. Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται στο πρόγραμμα «Μια μέρα στο Μουσείο Ακρόπολης».

Την ημέρα αυτή το Μουσείο θα παραμείνει ανοιχτό από τις 8.00 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με είσοδο ελεύθερη από τις 9.00 το βράδυ, δίνοντας την ευκαιρία στους επισκέπτες να περιηγηθούν τους εκθεσιακούς χώρους και να απολαύσουν τη θέα του Ιερού Βράχου με το μαγευτικό σεληνόφως.

Η Πανελλήνια Ενωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, αναλογιζόμενη τη δύσκολη οικονομική περίοδο που περνά η χώρα μας, και ειδικότερα ο κλάδος του τουρισμού, αλλά και στο πνεύμα της καλής συνεργασίας που ξεκίνησε και συνεχίζεται με τον υπουργό Πολιτισμού, προτρέπει τα μέλη της να συμβάλουν με τη συμμετοχή τους, εφόσον το επιθυμούν, στην επιτυχία των εκδηλώσεων για την πανσέληνο στις 31 Αυγούστου.

«Η εθελοντική συμμετοχή μας στις εκδηλώσεις της πανσελήνου είναι μια προσφορά του κλάδου των αρχαιοφυλάκων στην ελληνική κοινωνία» υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση της ΠΕΥΦΑ.

Η συμμετοχή των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων στις αυγουστιάτικες εκδηλώσεις για την πανσέληνο ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του ’90 και πραγματοποιούνταν με την επ’ αμοιβή απασχόληση των εργαζομένων.


Πηγή: το Βήμα - Εσπρεσσο






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3013.html