Ιούλιος 2012 - Ο πιο ζεστός Ιούλιος όλων των εποχών


Ημερομηνία Πέμπτη, 16 Αύγ 2012 @ 19:40
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Όλα τα ρεκόρ έσπασε ο περασμένος μήνας, ο οποίος συγκαταλέγεται πλέον στους πιο θερμούς όλων των εποχών, ενώ οι παράλληλες μετρήσεις καταδεικνύουν δραματική αύξηση της θερμοκρασίας. Πιο συγκεκριμένα, τον τίτλο του πιο ζεστού Ιουλίου όλων των εποχών για το Βόρειο ημισφαίριο κατέχει πλέον ο μήνας που πέρασε με της θερμοκρασία να είναι κατά 0,92 βαθμούς μεγαλύτερη από τον μέσο όρο του 20ου αιώνα.



Επιπλέον, υπήρξε ο τέταρτος θερμότερος στην ξηρά και στους ωκεανούς του πλανήτη από το 1880, όταν άρχισαν να διατηρούνται μετεωρολογικά αρχεία.

Ειδικότερα στην ξηρά ήταν ο τρίτο πιο ζεστός στη σύγχρονη ιστορία και στο Βόρειο ημισφαίριο ο πιο ζεστός όλων των εποχών.

Η μέση παγκόσμια θερμοκρασία κυμάνθηκε στους 16,42 βαθμούς Κελσίου, μεγαλύτερη κατά 0,62 από το μέσο όρο του 20ου αιώνα , ενώ στην ξηρά κατά 0,92 βαθμούς υψηλότερη.

Χαρακτηριστικό είναι ότι και οι προηγούμενοι τρεις μήνες (Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος) ανήκαν ο καθένας στους πέντε πιο ζεστούς μετά το 1880, ενώ στο επτάμηνο Ιανουαρίου – Ιουλίου η μέση παγκόσμια θερμοκρασία ήταν η δέκατη πιο ζεστή στη σύγχρονη ιστορία.

Στους ωκεανούς της Γης ο φετινός Ιούλιος ήταν ο έβδομος πιο θερμός στη σύγχρονη ιστορία με μισό βαθμό Κελσίου πάνω από τον μέσο όρο τού προηγούμενου αιώνα (16,4 βαθμοί).

Πηγή: onlynews.gr







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3006.html