ARK Festival 2012 - Τεχνόπολις - 14 καλλιτέχνες σε μια γιορτή


Ημερομηνία Τετάρτη, 15 Αύγ 2012 @ 07:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Το ARK Festival επιστρέφει για τρίτη συνεχή χρονιά στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων (Πειραιώς 100, Γκάζι) την Δευτέρα 10 και την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου και φιλοξενεί 14 επώνυμους και ανερχόμενους καλλιτέχνες για πρώτη φορά σε 2 σκηνές, μαζί με ένα όνομα-έκπληξη. Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, ο Νίκος Πορτοκάλογλου, ο Maraveyas Ilegal, οι Burger Project με τους Takim, τα Τιγρέ Σποράκια, η Ματούλα Ζαμάνη και οι Angry Birds, οι Imam Baildi, η Nalyssa Green, οι Swing Shoes με την Sugahspank, οι Wedding Singers, η Μαριέττα Φαφούτη (φωτογραφία), οι Bangies, ο Monsieur Minimal και η έκπληξη με την ονομασία The One Night Onlys απαρτίζουν το φετινό ARK Festival της Αθήνας, το μεγαλύτερο που έγινε ποτέ.



Για πρώτη φορά, η «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων θα μετατραπεί σε ζωντανό και διαδραστικό πάρκο, με δεκάδες παράλληλα δρώμενα πολιτιστικού, κοινωνικού, αθλητικού και εκπαιδευτικού χαρακτήρα που θα συμπληρώσουν τη μουσική εμπειρία και θα παροτρύνουν το κοινό να ανακαλύψει εκ νέου και κάτω από διαφορετικό πρίσμα ένα γνώριμο στέκι. Πέρα από τη μουσική, η τρίτη ενσάρκωση του ARK Festival θα προσφέρει ατελείωτες ώρες διασκέδασης για όλες τις ηλικίες, επαναπροσδιορίζοντας την έννοια του urban festival και προσκαλώντας όλους τους Αθηναίους να γίνουν κοινωνοί της πανηγυρικής ατμόσφαιρας αυτού του θεσμού. Εντός και εκτός «Τεχνόπολις», η Αθήνα θα γιορτάσει μαζί με το ARK Festival, με πρωτοβουλίες και δραστηριότητες που θα ανακοινωθούν σύντομα.

Προς το παρόν, it’s time to play the music…

Ακολουθεί τo αναλυτικό line-up του διημέρου.


Την Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν:

Νίκος Πορτοκάλογλου
Ένας από τους πιο καταξιωμένους Έλληνες τραγουδοποιούς που γιόρτασε φέτος την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Τρεις δεκαετίες αξέχαστων μελωδιών, και οι καλύτερες υποσχέσεις για τη συνέχεια με μερικά νέα τραγούδια.

Maraveyas Ilegal
Τα πολλά πρόσωπα του Κωστή Μαραβέγια (τραγουδοποιός, πολυοργανίστας, συγγραφέας, fashion icon) ξεδιπλώνονται σε ένα σόου για γερά χορευτικά πόδια, με συμπρωταγωνίστρια την ηρωίδα του τελευταίου του δίσκου «Λόλα».

Τιγρέ Σποράκια
Η ανίερη συμμαχία του Τάκι Τσαν και του Εισβολέα θα ταρακουνήσει την κεντρική σκηνή του ARK Festival, με αντισυμβατική διάθεση, κοφτερές ρίμες και το groove που χρειαζόταν αυτή η διοργάνωση.

Nalyssa Green
Μια drama princess που απογείωσε το DIY και το lo-fi στο ντεμπούτο της “Barock”, με θέρεμιν αντί για μαγικό ραβδί και επιρροές από post-punk, indie rock, folk και την εποχή της αθωότητας και του ρομαντισμού.

Imam Baildi
Η αγαπημένη μουσική κολεκτίβα που αναδείχθηκε ως το ταχύτερα ανερχόμενο ελληνικό σχήμα στην Ευρώπη σε μια καλά δοκιμασμένη εξίσωση ρετρό παραδοσιακών ντόπιων ήχων με ένα ευρύ φάσμα επιρροών από reggaeton μέχρι R’n’B.

Wedding Singers
H απόλυτη word of mouth live εμπειρία της σεζόν για πρώτη φορά στο ARK Festival, παρέα με τις ανατρεπτικές διασκευές της από disco, synth, pop, rock και rock ‘n’ roll από τα 80s και τα 90s μέχρι και σήμερα.

Bangies
Τύμπανα με εκρηκτικά beats, αυτοσχέδια εμπρηστικά κρουστά, ηλεκτροφόρες κιθαριστικές χορδές και άφθονες λεκτικές χειροβομβίδες από την ανανεωμένη μπάντα που αναδείχθηκε από το Jumpingfish.gr με το κομμάτι «Αυτά τα Χρόνια».


Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστούν:

Λουκιανός Κηλαηδόνης
Ο μοναχικός καουμπόι του ελληνικού τραγουδιού σε μια θριαμβευτική επάνοδο, 29 χρόνια μετά το πάρτυ στην Βουλιαγμένη, με την πνευματώδη προσωπικότητά του να λειτουργεί ως απαραίτητο αντίδοτο στον αρνητισμό, το λαϊκισμό και την ανοησία της εποχής.

The Burger Project & Takim
Οι εφευρετικοί διασκευαστές και διασκεδαστές The Burger Project σε μια εμπνευσμένη σύμπραξη με την 9μελή παραδοσιακή μπάντα με βυζαντινά όργανα Takim που συνδυάζει χιούμορ, trans-rave τσιφτετέλια και τα πιο γνωστά ρεφρέν του παγκόσμιου ρεπερτορίου.

Ματούλα Ζαμάνη & The Angry Birds
H Ματούλα Ζαμάνη με τα δροσερά της αγόρια, Angry Birds, θα παρουσιάσει το πρώτο της άλμπουμ “Varligarli”, ενώ κατά τη διάρκεια του live θα ακουστούν διασκευές από Αντύπα μέχρι Shigeru Umebayashi.

Swing Shoes feat. Sugahspank
Ο «βρώμικος» ήχος των Swing Shoes συναντά την πιο «μαύρη» ελληνική φωνή. Dress code: παπούτσια swing, τιράντες, ριγέ κουστούμια, μπερέδες, κοκάλινα γυαλιά, κορδέλες στα μαλλιά για τις κυρίες, μπριγιαντίνη για τους κυρίους.

The One Night Onlys
Μια μυστική εμφάνιση-έκπληξη από ένα αγαπημένο, ακριβοθώρητο όνομα που θα συζητηθεί και που αυτομάτως ανυψώνει το φετινό ARK Festival στο πιο μεγάλο must της συναυλιακής σεζόν που ξεκινά.

Μαριέττα Φαφούτη
Συνθέτει τις πιο κολλητικές μελωδίες στο πιάνο με αξιοζήλευτη έμπνευση και έχει το μεγαλύτερο χαμόγελο της ελληνικής δισκογραφίας, ενώ κατάφερε να κάνει τους πάντες να αναφωνούν “kookoobadi” χωρίς να έχουν ιδέα τι σημαίνει.

Monsieur Minimal
Ένας από τους «διεθνείς» της ανερχόμενης εναλλακτικής ποπ σκηνής, ο Monsieur Minimal θα κεράσει το κοινό ένα “Lollipop” και μια “Πάστα Φλώρα”, καθώς και ένα tasting menu από τον επερχόμενο τρίτο δίσκο του.


Η προπώληση των εισιτηρίων ξεκινά την Τετάρτη 8 Αυγούστου στα καταστήματα Public, στο ταμείο της «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων και στο www.viva.gr.


Όπως κάθε χρόνο, το ARK Festival απευθύνει και φέτος κάλεσμα σε εθελοντές με όρεξη και πάθος για τη μουσική, που επιθυμούν να αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας του ARK και να ζήσουν εκ των έσω την καλύτερη μουσική εμπειρία της πόλης, συμμετέχοντας και βοηθώντας εθελοντικά κατά τη διάρκεια των 2 ημερών της διεξαγωγής του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να στείλουν το βιογραφικό τους στο info@arkfestival.gr.


Για να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα του ARK Festival και να παρακολουθείτε ανελλιπώς τις ανακοινώσεις των επόμενων ημερών που σταδιακά θα αποκαλύψουν το φετινό ΑRK σε όλο του το μεγαλείο, μείνετε διαρκώς συντονισμένοι:

Official Site: www.arkfestival.gr

Facebook: THE ARK FESTIVAL

Twitter: www.twitter.com/ark_festival

E-mail: info@arkfestival.gr

Γιατί ό,τι κι αν συμβαίνει, in music we trust.









Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3003.html