Εφτασαν οι πρώτες φωτογραφίες από τον Αρη και το Curiosity


Ημερομηνία Δευτέρα, 13 Αύγ 2012 @ 08:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Μεγάλο αριθμό φωτογραφιών από το Curiosity δέχθηκαν χθες οι άνθρωποι του προγράμματος της NASA, καθώς το ρομποτικό όχημα σήκωσε με επιτυχία το κεντρικό «κατάρτι» του, στο οποίο είναι προσαρμοσμένες οι κάμερες πλοήγησης που τέθηκαν αμέσως σε λειτουργία.



Παρότι το Curiosity ακόμη δεν έχει κουνηθεί από τη θέση του και παρότι οι νέες φωτογραφίες είναι ασπρόμαυρες, οι πληροφορίες που πήραν από αυτές οι επιστήμονες της NASA είναι σημαντικές, καθώς μεταξύ άλλων διαπίστωσαν, μέσω της φωτογραφίας της «αυτοπροσωπογραφίας» του, ότι το rover είναι σε καλή κατάσταση. Η φωτογραφία αυτή αποτελεί συγκόλληση πολλών φωτογραφιών που έλαβαν οι δύο κάμερες πλοήγησης περιμετρικά του οχήματος (360ο).

Επιπλέον σημαντικό θεωρείται, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Εργαστηρίου Αεριοπροώθησης της NASA (JPL), το γεγονός ότι σε μια φωτογραφία αποτυπώνονται τα αποτελέσματα που είχε η χρήση των προωθητήρων του Curiosity στην περιοχή της προσγείωσής του.

Μια από τις εντυπωσιακές φωτογραφίες που έστειλε το curiosity στη Γη

Σύμφωνα με τον επιστήμονα της NASA Τζον Γκρότζινγκερ, οι προωθητήρες άνοιξαν τρύπες στο έδαφος βάθους μισού μέτρου, κάτι που διευκολύνει ιδιαίτερα τη μελέτη του υπεδάφους της περιοχής. Επίσης, χθες τέθηκε σε λειτουργία το όργανο μέτρησης ραδιενέργειας που φέρει πάνω του το rover και έκανε μετρήσεις στην περιοχή της προσεδάφισης, ενώ με επιτυχία στέφθηκαν και οι δοκιμές της κεραίας του Curiosity.


Πηγή: Ημερησία







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article3000.html