Βαλκανικό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους για νέους μέσω Ιντερνετ


Ημερομηνία Τρίτη, 07 Αύγ 2012 @ 19:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Το πρώτο διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους των Βαλκανίων θα φιλοξενηθεί από τον ιστότοπο altcine.com. Tο φεστιβάλ θα διεξαχθεί μέσω Ίντερνετ και είναι ανοιχτό σε όλους τους νέους έως 35 ετών από την Αλβανία, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, τη Βουλγαρία, την Ελλάδα, την Κροατία, την Κύπρο, το Μαυροβούνιο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Σλοβενία, την Τουρκία και την ΠΓΔΜ.



Όλες οι ταινίες πρέπει να είναι κάτω των 15 λεπτών, υποτιτλισμένες στα αγγλικά και να είναι παραγωγές της περιόδου από το 2010 και μετά.

Η συνολική διάρκεια των ταινιών που θα προβληθούν στο φεστιβάλ είναι 360 λεπτά. Μόλις ο χρόνος αυτός συμπληρωθεί, καμιά άλλη ταινία δεν θα γίνεται δεκτή, δηλαδή οι συμμετοχές θα είναι με σειρά προτεραιότητας βάσει της αίτησης συμμετοχής.

Μπορεί να ψηφίσει κάθε χρήστης του Ίντερνετ, απ' όλο τον πλανήτη. Μοναδικός όρος, να δικαιολογήσει την ψήφο του κρίνοντας την ταινία.

Ειδική επιτροπή θα βραβεύσει τον καλύτερο κριτή, σύμφωνα με το σκεπτικό του, με ένα βραβείο-έκπληξη. Ακόμη, με την υποστήριξη του Μητροπολιτικού Κολεγίου προσφέρονται ένα τριετές πρόγραμμα σπουδών κινηματογράφου που οδηγεί σε Bachelor (BA Film &TV Directing), ένα διετές και ένα μονοετές πρόγραμμα σπουδών.

Εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον χώρο του κινηματογράφου προσφέρουν από μηχανήματα και λογισμικά μέχρι δωρεάν επαγγελματικές υπηρεσίες που θα βοηθήσουν τους επίδοξους σκηνοθέτες να ολοκληρώσουν την επόμενη ταινία τους.

Ο χρόνος υποβολής ταινιών ξεκινά στις 16 Αυγούστου. Η ψηφοφορία ξεκινά στις 9 Σεπτεμβρίου. Η βράβευση θα γίνει σε αίθουσα της Αθήνας και θα μεταδοθεί από τον διαδικτυακό τόπο του φεστιβάλ, καθώς και από το altcine, με αγγλικούς υπότιτλους.

Πληροφορίες: altcine.com







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2990.html