Αγγελική Νικολούλη - Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου


Ημερομηνία Παρασκευή, 29 Ιούν 2012 @ 17:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο «Ονειρεύτηκα το δολοφόνο σου» -ένα αστυνομικό θρίλερ που βασίζεται σε αληθινή ιστορία- παρουσίασε η Αγγελική Νικολούλη, η οποία αποκάλυψε ότι αποτελεί το πρώτο από μια σειρά αστυνομικών θρίλερ. Για το βιβλίο της μίλησε ο συγγραφέας Γιάννης Κακουλίδης, ο οποίος δήλωσε φανατικός αναγνώστης της αστυνομικής λογοτεχνίας και θεωρεί πως η πρώτη συγγραφική απόπειρα της δημοσιογράφου έχει απογειώσει το είδος.


Ο βουλευτής και καθηγητής Εγκληματολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Γιάννης Πανούσης, μιλώντας ως εγκληματολόγος, υποστήριξε πως τα αστυνομικά μυθιστορήματα πρέπει να ακολουθούν τους κανόνες της εγκληματολογίας και η Αγγελική Νικολούλη κατέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που διακρίνουν τον ερευνητή-εγκληματολόγο. Τη συζήτηση συντόνισε ο Νίκος Χατζηνικολάου, ο οποίος μίλησε για τη μαχητική και διεισδυτική δημοσιογραφική πένα της Αγγελικής Νικολούλη και για την πολύχρονη εμπειρία της στο αστυνομικό ρεπορτάζ που της έδωσαν πλούσιο υλικό για ένα αστυνομικό θρίλερ που κόβει την ανάσα μέχρι την τελευταία σελίδα.

Η δημοσιογράφος δήλωσε πως δεν θεωρεί τον εαυτό της συγγραφέα και ότι με το βιβλίο θέλει να μοιραστεί τα όσα συγκλονιστικά έζησε σε αυτή την τόσο ιδιαίτερη και ξεχωριστή υπόθεση. «Σκέφτηκα να χρησιμοποιήσω τη μυθοπλασία, αλλά η ζωή δίνει τα πιο συγκλονιστικά σενάρια. Και αυτό ήθελα να μεταφέρω», δήλωσε η Αγγελική Νικολούλη, η οποία υπογράμμισε πως από την αρχή υπήρχε ένα παράξενο δέσιμο με τη συγκεκριμένη υπόθεση.

Το βιβλίο ζωντανεύει την πολύκροτη υπόθεση -που έφερε στο φως η τηλεοπτική εκπομπή της δημοσιογράφου- της νεαρής και όμορφης κοπέλας από μια μικρή επαρχιακή πόλη, που δολοφονήθηκε βίαια από το αγόρι της. Το βιβλίο θα κυκλοφορήσει στις 2 Ιουλίου από τις εκδόσεις Καστανιώτη.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων: ο Αρχιμανδρίτης π. Μάξιμος, ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας, ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλειας και Πρόνοιας Νίκος Νικολόπουλος, ο π. υπουργός Δημόσιας Τάξης Λευτέρης Οικονόμου, η π. υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η βουλευτής Β' Αθηνών Σοφία Βούλτεψη, οι Κατερίνα Τερζοπούλου, Δημήτρης Οικονόμου, Κώστας Χαρδαβέλλας, Λόλα Νταϊφά κ.ά.

Πηγή: Εθνος






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2963.html