Κι άλλο 13χρονο χάκερ υπουργείων βρήκε η Διωξη Ηλ. Εγκλήματος


Ημερομηνία Τρίτη, 26 Ιούν 2012 @ 22:30
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΈνα παιδί 13 ετών, μαθητής της πρώτης Γυμνασίου, που χαρακτηρίζεται από τους αστυνομικούς ως «διάνοια» στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κατηγορείται από την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ως μέλος της ομάδας χάκερ Greek Hacking Scene (G.H.S), παρακλάδι των «Anonymous», που ενέχεται σε μεγάλο αριθμό διαδικτυακών «εισβολών», μεταξύ των οποίων και στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης.


Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής διερεύνησης, με αφορμή τις εισβολές σε ηλεκτρονικές ιστοσελίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, εντοπίστηκε στην Αττική και συγκεκριμένα στο κέντρο της Αθήνας, ο 13χρονος, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, αλλά δεν συνελήφθη, καθώς είχαν παρέλθει τα όρια της αυτοφώρου διαδικασίας.

Χθες διενεργήθηκε έρευνα στο σπίτι του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας σκληρός δίσκος σταθερού ηλεκτρονικού υπολογιστή και ένας σκληρός δίσκος φορητού ηλεκτρονικού υπολογιστή, οι οποίοι θα αποσταλούν για εργαστηριακές εξετάσεις στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο ανήλικος με ειδική τεχνική υφάρπαζε κωδικούς από profil χρηστών της ιστοσελίδας facebook.

Από την εξάμηνη ερευνά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχουν ταυτοποιηθεί ψηφιακά μέχρι σήμερα σε όλη τη χώρα άλλα έξι μέλη της οργάνωσης GHS.

Στις κατ' οίκον έρευνες που διενεργήθηκαν κατά το τελευταίο εξάμηνο σε Αθήνα, Τρίπολη, Ναύπλιο, Κατερίνη, Χαλκίδα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, 30 σκληροί δίσκοι, 8 φορητοί υπολογιστές, 4 router, 2 server, 7 usb stick, πλήθος cd, καθώς και αρκετές χειρόγραφες σημειώσεις.

Σε προκαταρκτική διερεύνηση των πειστηρίων, σύμφωνα με την αστυνομία, διαπιστώθηκε ψηφιακά ότι τα άτομα αυτά, πραγματοποίησαν ηλεκτρονικά «επιθέσεις» και παράλληλα αλλοίωση της ιστοσελίδας του υπουργείου Δικαιοσύνης, του Ελληνικού Κοινοβουλίου, της PROTON Bank, της Τράπεζας Πειραιώς, της Ελληνικής Τράπεζας και του Ο.Α.Σ.Α., καθώς και άλλων εμπορικών ιστοσελίδων.

Οι έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τον εντοπισμό και άλλων μελών της ομάδας συνεχίζονται.

Τελικά όμως, όσο ξετυλίγεται το κουβάρι, οι απορίες αυξάνονται αντί να μειώνονται:
Τι συμβαίνει με την νεολαία του τόπου μας και επιδίδεται σε τέτοιου είδους ενέργειες και τακτικές;
Τελικά είναι τόσο απλό να χακέψει ή να αχρηστέψει κανείς τα πανάκριβα sites υπουργείων και οργανισμών;
Οι δικοί μας μπόμπιρες είναι τόσο έξυπνοι και ικανοί με την τεχνολογία ή απλά κανείς άλλος απλά δεν ασχολείται;
Η καθυστέρηση για τον εντοπισμό και την σύλληψη των υπαιτίων, παρότι πρόκειται για παιδιά που πρόσφατα τελειωσαν το δημοτικό σημαίνει κάτι για τις ικανότητες των Διωκτικών Αρχών ή των ανηλίκων μαθητών, και τι;Πηγή: Καθημερινή


Διαβάστε ακόμα σχετικά:
Οι Anonymous χάκερς χτύπησαν το Υπουργείο Δικαιοσύνης
Οι «Anonymous» απειλούν να επιτεθούν το βράδυ των εκλογών
Ο 18χρονος Ελληνας χάκερ που τον έψαχναν FBI, Interpol και ΕΛ.ΑΣ.
Η ...Μεγάλη των Hackers Σχολή
Προστάτεψε το λογαριασμό σου στο facebook από τους hackers


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2955.html