Βραβείο καλύτερης ταινίας για τις Αλπεις του Γ. Λάνθιμου


Ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2012 @ 10:35
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΗ ταινία «Αλπεις» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε την κορυφαία διάκριση του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, καθώς απέσπασε το βραβείο καλύτερης ταινίας, συνεχίζοντας τις διακρίσεις και την ανοδική πορεία του ελληνικού κινηματογράφου στο εξωτερικό.


Το βραβείο καλύτερης ταινίας του Φεστιβάλ του Σίδνεϊ - το οποίο συνοδεύεται από το χρηματικό έπαθλο 60.000 δολαρίων- απονέμεται σε αναγνώριση «θαρραλέων, τολμηρών και καινοτόμων ταινιών».

Με αυτή τη λογική, η πρόεδρος της φετινής κριτικής επιτροπής, Ρέιτσελ Γουορντ («Against All Odds» και «Τα πουλιά πεθαίνουν τραγουδώντας»), δήλωσε: Οι Aλπεις συνδυάζουν το πάθος, το μαύρο χιούμορ και την αίσθηση της απειλής, σε μια ταινία που όσο απαιτητική είναι, τόσο ανταμείβει το θεατή. Μια λεπτά ισορροπημένη μελέτη της εξουσίας και της ταυτότητας, με άξονα τον παραλογισμό, οι Aλπεις αποτελούν οξυδερκές, μοναδικά συγκινητικό σινεμά από μια σημαντική νέα φωνή του ελληνικού κινηματογράφου».

Σε σχολιασμό που κάνει για την βράβευση, η εφημερίδα Sidney Morning Herald, αναφέρει, «μπορεί η ελληνική οικονομία να διαλύεται, αλλά οι κινηματογραφιστές και οι αθλητές της χώρας κάνουν ό,τι μπορούν για της φτιάξουν τη διάθεση».


Ο σκηνοθέτης

Ο Γιώργος Λάνθιμος, ο οποίος το 2009 διακρίθηκε στις Κάννες με τον αμφιλεγόμενο «Κυνόδοντα», με την νέα του δουλειά, η οποία κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Φεστιβάλ του Σίδνεϊ, αποδεικνύει πως δεν ήταν μια κινηματογραφική φούσκα. Αξίζει να σημειωθεί πως το 2011 η ταινία «Aλπεις» ήταν υποψήφια για το Χρυσό Λιοντάρι στο Φεστιβάλ της Βενετίας. «Ποτέ δεν περίμενα ότι θα ξυπνούσα μ' ένα τόσο ευχάριστο τηλεφώνημα. Είμαστε όλοι τρομερά χαρούμενοι», δήλωσε για την βράβευσή του ο Έλληνας σκηνοθέτης.

Πηγή: Ναυτεμπορική


Διαβάστε ακόμα:

Βραβείο σεναρίου για τις Αλπεις του Λάνθιμου στη Βενετία
Φεστιβάλ Κανών: εκτός ο Γιώργος Λάνθιμος (για την ώρα)
Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου - οι υποψηφιότητες των ελληνικών οσκαρΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2952.html