Στα θερινά τα σινεμά από 2.5 ευρώ για εισιτήριο


Ημερομηνία Κυριακή, 03 Ιούν 2012 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΗ τραγουδισμένη και νοσταλγική απόλαυση των θερινών σινεμά φαίνεται να ρίχνει «ακτίνα» αισιοδοξίας στο θολό τοπίο της σεζόν όπου οι μεμονωμένες αίθουσες σημείωσαν μείωση της τιμής των εισιτηρίων της τάξεως του 30%, τη μεγαλύτερη της τελευταίας δεκαετίας. Αν και ο έναστρος ουρανός δεν έχει κάνει δυναμικά τη παρουσία του λόγω καιρού αλλά και... οικονομικών δεδομένων, «φέτος δεν θα λείψει κανείς» επιβεβαιώνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αιθουσαρχών Ελλάδας, κ. Παναγιώτης Τσακαλάκης.


Η ξεχωριστή γοητεία των εναπομεινάντων 175 έναντι 598 θερινών κινηματογράφων πανελλαδικά της δεκαετίας του '90 θα σαγηνεύσει και φέτος το ελληνικό κοινό, που πέρυσι έδειξε τη προτίμηση του κόβοντας 700.000 εισιτήρια.

«Πιστεύω ότι αν διατηρηθούμε σε αυτό το νούμερο θα είναι επιτυχία λόγω της επιβαρυμένης οικονομικής κατάστασης», σημειώνει ο πρόεδρος του Σωματείου Αιθουσαρχών Θερινών Κινηματογράφων, κ. Άλκης Γούναρης.

«Παρόλο που υπάρχουν γεγονότα που θα κρατήσουν το κόσμο μακριά από τις αίθουσες, όπως η βραδιά των εκλογών, το ποδοσφαιρικό Euro και οι Ολυμπιακοί Αγώνες, οι Έλληνες δεν θα κάνουν διακοπές. Η μοναδική προσιτή διέξοδος είναι ο θερινός κινηματογράφος», συμπληρώνει. Και συνεχίζει: «Μέχρι στιγμής οι ιδιοκτήτες αναδιαμορφώνουν τις προσφορές. Αυτό που γνωρίζω και έχουμε συμφωνήσει είναι πέρα από τη μείωση των τιμών των εισιτηρίων να υπάρξουν μεγαλύτερες εκπτώσεις στις καθημερινές».

Οι δημοτικοί κινηματογράφοι υιοθετούν κι εκείνοι τις προσφορές. Στο Δημοτικό Κινηματογράφο του Κορυδαλλού «Cine Παράδεισος» από Δευτέρα έως Παρασκευή το εισιτήριο κοστίζει 4,5 ευρώ, ενώ τα Σαββατοκύριακα είναι στα 6,5 ευρώ. Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις παιδικές ταινίες η γενική είσοδος είναι μόλις στα 2,5 ευρώ.

Ωστόσο, το σπάνιο ελληνικό φαινόμενο στον παγκόσμιο χάρτη των κινηματογραφικών αιθουσών, τα θερινά σινεμά, εξακολουθεί να παραμένει δημοφιλές παρά το σκληρό ανταγωνισμό.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2937.html