Απόψε ο ημιτελικός της Eurovision


Ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2012 @ 15:05
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΗ Ελευθερία Ελευθερίου, με το τραγούδι “Aphrodisiac” διεκδικεί για την Ελλάδα μια θέση στον τελικό του 57ου διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision. Απόψε στις 10μμ -και σε high definition από την ERT HD- θα δώσει την μάχη της να ..σαγηνεύσει για την διάκριση.


Στον φετινό διαγωνισμό, που πραγματοποιείται στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, την Τρίτη η Ελευθερία Ελευθερίου θα διαγωνιστεί στον πρώτο ημιτελικό του διαγωνισμού, με στόχο την κατάκτηση του «εισιτηρίου» που θα την οδηγήσει στον μεγάλο τελικό, το Σάββατο 26 Μαΐου.


Στον τελικό της Eurovision στέλνουν τα στοιχήματα το «Aphrodisiac»

Λίγες ώρες πριν τον πρώτο Ημιτελικό της Eurovision 2012 στο Μπακού, τα στοιχήματα θέλουν την Ελευθερία Ελευθερίου και το «Aphrodisiac» στον τελικό του διαγωνισμού, ενώ το ίδιο ισχύει και για την Κύπρο με την Ήβη Αδάμου.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα πρακτορεία στοιχημάτων, η Ελλάδα, με απόδοση 12, περνά πέμπτη στον τελικό μαζί με την Κύπρο, ενώ πρώτη περνά η Ρουμανία με 1/19, δεύτερη η Δανία με 1/16 και τρίτη η Ισλανδία με 1/7.

Όμως και στο κέντρο Τύπου του Crystal Hall, όπου διεξάγεται το poll του Ogae, του επίσημου φαν κλαμπ της Eurovision σε όλη την Ευρώπη, η Ελλάδα περνάει στον τελικό και μάλιστα πρώτη με 412 ψήφους, ενώ ακολουθούν η Ρουμανία με 408 και η Ρωσία με 404.

Η ΝΕΤ θα μεταδώσει ζωντανά τον Πρώτο Ημιτελικό την Τρίτη 22 Μαΐου στις 22.00. Η Ελλάδα θα εμφανιστεί στην τρίτη θέση με το τραγούδι "Aphrodisiac", σε μουσική και στίχους Δημήτρη Στάσσου, Mikaela Stenström και Dajana Lööf.

Η ΕΡΤ θα μεταδώσει απευθείας και τον Δεύτερο Ημιτελικό, καθώς και τον Τελικό, που θα πραγματοποιηθούν αντιστοίχως στις 24 και 26 Μαΐου και ώρα 22.00. Οι τρεις φάσεις του διαγωνισμού θα μεταδοθούν επίσης σε εικόνα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) από την ERT HD, ραδιοφωνικά από το Δεύτερο Πρόγραμμα, τη «Φωνή της Ελλάδας», το «ΦΙΛΙΑ» και τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της Ε.ΡΑ, καθώς και διαδικτυακά από την υπηρεσία WebTV στο www.ert.gr. Τον σχολιασμό για την τηλεόραση και το ραδιόφωνο της ΕΡΤ θα κάνει η Μαρία Κοζάκου.

Από τους δύο Ημιτελικούς θα επιλεγούν 20 τραγούδια (δέκα από τον κάθε έναν) για τον τελικό της 26ης Μαΐου. Στον τελικό θα συμμετάσχουν απευθείας οι “big five”, δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και η Ιταλία, καθώς και το Αζερμπαϊτζάν ως διοργανώτρια χώρα. Η σειρά εμφάνισης των χωρών που θα προκριθούν στον Τελικό, θα προκύψει μετά από κληρώσεις που θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά το πέρας του κάθε ημιτελικού.

Για τους δύο Ημιτελικούς, κάθε χώρα έχει δικαίωμα ψήφου μόνο στον ημιτελικό που διαγωνίζεται το τραγούδι της. Στον Πρώτο Ημιτελικό έχουν επίσης δικαίωμα ψήφου το Αζερμπαϊτζάν, η Ιταλία και η Ισπανία, ενώ στον Δεύτερο η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Στον Τελικό ψηφίζουν όλες οι χώρες που συμμετέχουν στο διαγωνισμό της Eurovision, ανεξάρτητα από το αν έχουν προκριθεί ή όχι. Η βαθμολογία κάθε χώρας προκύπτει από την τηλεψηφοφορία του κοινού και από Κριτική Επιτροπή, σε ποσοστό 50-50

Οι τηλεθεατές έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όποιο τραγούδι επιθυμούν, εκτός από τη συμμετοχή της χώρας τους. Οι Έλληνες φίλοι του Διαγωνισμού έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον Α’ Ημιτελικό και τον Τελικό, όχι όμως και στον Β’ Ημιτελικό. Η Αντριάνα Μαγγανιά θα ανακοινώσει από την Αθήνα τη βαθμολογία που θα δώσει η Ελλάδα στους συμμετέχοντες στη βραδιά του τελικού.

Πηγές: Αnt1 online, Βήμα, i-εφημερίδα


Δοαβάστε ακόμα:
Eurovision στο δρόμο για το Αζερμπαϊτζάν με ..αφροδισιακά!


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2927.html