Εφυγε κι η βασίλισσα της disco Ντόνα Σάμερ


Ημερομηνία Παρασκευή, 18 Μάι 2012 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΈφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών η βασίλισσα της disco, Donna Summer, ύστερα από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Μια ολόκληρη εποχή που σημάδεψε μια γενιά σβήνει μαζί της, καθώς από τα μέσα της δεκαετίας του ΄70 και έως τις αρχές του '80, η Donna Summer είχε κυριαρχήσει στα charts και στις πίστες, έχοντας μάλιστα να ανταγωνιστεί μεγέθη όπως ο αξέχαστος Barry White, οι Boney M οι Chic κ.α.Γεννήθηθκε στις 31 Δεκεμβρίου 1948 στην Βοστώνη της Μασσαχουσέτης με το όνομα LaDonna Andrian Gaines. Η Summer τραγούδησε live για πρώτη φορά σε ηλικία 10 ετών στην εκκλησία και στην συνέχια έγινε γνωστή ώς η Βασίλισσα της Disco. Σε αντίθεση με πολλούς σύγχρονους καλλιτέχνες, η Summer εκτός από την ερμηνεία, ανέδειξε και το ταλέντο της στην σύνθεση τραγουδιών, έχοντας παράλληλα και μια δημιουργική...τύχη, συνεργαζόμενη με παραγωγούς/συνθέτες όπως οι Giorgio Moroder-Pete Bellote. Οι δυο τους την βοήθησαν να κυκλοφορήσει το ένα hit μετά το άλλο και δημιούργησαν για εκείνη ένα αισθησιακό, σχεδόν αιθέριο ήχο, σε tracks όπως το "I Feel Love" που αποπλάνησε όσους βρίσκονταν μέσα και έξω από το dancefloor.

Η καριέρα της Summer απογειώθηκε με το smash hit του 1976 "Love To Love You Baby" που δημιούργησε έντονες αντιδράσεις με τα sexy, προκλητικά φωνητικά της. Μια σειρά από hits όπως τα "Last Dance" και "Hot Stuff" τόνισαν την δυναμική της ερμηνεία και έκαναν μια ολόκληρη γενιά από clubbers να χορεύει ασταμάτητα; Η κάτοχος 5 βραβείων Grammy επανήλθε στα charts με το "She Works Hard For The Money", ένα video hit στα πρώτα χρόνια του MTV. Το τελευταίο της studio album "Crayons" κυκλοφόρησε το 2008. Η οικογένεια της Summer εξέδωσε μια ανακοίνωσε σήμερα λέγοντας ότι βρίσκονται "σε ειρήνη, γιορτάζοντας μια υπέροχη ζωή και μια ζωντανή πνευματική κληρονομιά". Και οι fans της μουσικής από όλο τον κοσμο, γιορτάζουν επίσης...

Πηγή: MTV greece


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2925.html