Πρόστιμο 25.000 δολαρίων στη Google για το Street View


Ημερομηνία Τρίτη, 01 Μάι 2012 @ 16:30
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Αν κι η Google είχε ισχυριστεί ότι η συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων χρηστών από τα αυτοκίνητα της υπηρεσίας της, Street View, από τα ξεκλείδωτα δίκτυα Wi-Fi ήταν λάθος και δεν υπήρχε περίπτωση να χρησιμοποιηθούν στο μέλλον, αυτό δεν ήταν αρκετό, μιας κι η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Συγκοινωνιών (FCC) της επέβαλε πρόστιμο 25.000 δολαρίων.


Η 17μηνης διάρκειας έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την FCC δημοσιεύτηκε στους Los Angeles Times, αποκαλύπτοντας ότι ένας μηχανικός ήταν υπεύθυνος, ταυτίζεται με τη γραμμή υπεράσπισης της Google, σύμφωνα με την οποία τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη δεν είχαν γνώση και δεν ενέκριναν το σχέδιο, κάτι που επιβεβαίωσε κι ο διευθυντής της Google.

Ωστόσο, η αποκάλυψη ότι κι άλλοι μηχανικοί της Google ήταν ενήμεροι του τι συνέβαινε με τη συλλογή των προσωπικών δεδομένων από το Μάιο του 2007 έως το Μάιο του 2010, φέρνει σε δύσκολη θέση τον κολοσσό. Γι' αυτό το λόγο η Google συμφώνησε στη δημοσιοποίηση της έρευνας της FCC, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτονται τα ονόματα των μηχανικών.



Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «"Αν και διαφωνούμε με μερικά από όσα αναφέρονται στο έγγραφο, συμφωνούμε με την απόφαση ότι δεν παραβιάσαμε το νόμο. Ελπίζουμε ότι τώρα θα μπορέσουμε να αφήσουμε το θέμα πίσω μας".


Πηγή: e-go / Νικόλας Εμμανουήλ






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2917.html