Νικολ Κιντμαν: θα ενσαρκώσει την Γκρεϊς Κελλυ;


Ημερομηνία Τρίτη, 10 Απρ 2012 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiS



Γοητευτική ξανθιά μούσα του Αλφρεντ Χίτσκοκ σε τρεις κλασικές ταινίες του και ένα από τα «βασιλικά πρόσωπα» του Χόλιγουντ, η Γκρέις Κέλι έγινε πριγκίπισσα του Μονακό μετά τον γάμο της με τον Ρενιέ και πέρασε στις κορυφαίες θέσεις της μυθολογίας των διασήμων όταν βρήκε τραγικό θάνατο οδηγώντας το αυτοκίνητό της το 1982.



Νικώντας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, σ' έναν σκληρό ανταγωνισμό, η Νικόλ Κίντμαν βρίσκεται στις τελικές διαπραγματεύσεις για να την υποδυθεί στην ανεξάρτητη παραγωγή «Η Γκρέις του Μονακό», που πρόκειται να σκηνοθετήσει ο Ολιβιέ Νταάν, υπεύθυνος για το Οσκαρ της Μαριόν Κοτιγιάρ στο βιογραφικό δράμα «Ζωή σαν τριαντάφυλλο» γύρω από τη ζωή της Εντίθ Πιάφ.

Το νέο φιλμ του Νταάν δεν είναι βιογραφία αλλά ένα δράμα εποχής, κόστους 15 εκατομμυρίων δολαρίων, που ασχολείται με μια περίοδο 6 μηνών το 1962, στην οποία το πριγκιπάτο του Μονακό ήρθε σε ρήξη με τη Γαλλία για το χρηματοοικονομικό του στάτους ως παράδεισος των... αφορολογήτων. Η Κέλι, σχετικά καινούργια τότε στον έκτο της χρόνο ως πριγκίπισσα, έδρασε παρασκηνιακά για τη διαφύλαξη των κεκτημένων του πριγκιπάτου απέναντι στις απαιτήσεις του Γάλλου στρατηγού Σαρλ ντε Γκολ, ιστορία που αποτελεί και τον πυρήνα της ταινίας.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας η Κίντμαν είναι η δεύτερη σταρ που πρόκειται να υποδυθεί προγενέστερή της, καθώς η «Γκρέις του Μονακό» είναι η έτερη φιλόδοξη παραγωγή της χρονιάς που βρίσκεται στα σκαριά, με γνωστούς ηθοποιούς να υποδύονται σταρ του '60.

Το στούντιο της Fox έχει ήδη ανακοινώσει πως σε λίγες εβδομάδες ξεκινούν τα γυρίσματα του «Ο Αλφρεντ Χίτσκοκ και η δημιουργία του Ψυχώ», με τον Αντονι Χόπκινς να υποδύεται τον σκηνοθέτη και τη Σκάρλετ Γιόχανσον ως Τζάνετ Λι.

Τη Νικόλ Κίντμαν θα τη δούμε ακόμα στις ταινίες «The paperboy», «Stoker» και «The railway man», στην τελευταία στο πλευρό του Κόλιν Φερθ.

Πηγή: Εθνος






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2911.html