Ανταλλαγή σεξ και σοκολάτας με πρόσβαση στο διαδίκτυο!


Ημερομηνία Τετάρτη, 21 Μάρ 2012 @ 17:30
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiS



Απίστευτα είναι τα συμπεράσματα έρευνας της Boston Consulting Group που δείχνουν την «αφοσίωση» του μέσου Αμερικανού στον μαγικό κόσμο του ίντερνετ. Έτσι, το 77% των Αμερικανών δηλώνουν διατεθειμένοι να μην φάνε επί έναν χρόνο σοκολάτα προκειμένου να μην χάσουν την πρόσβαση στο ίντερνετ, ένα 7% θα μπορούσε να μην κάνει μπάνιο για έναν χρόνο προκειμένου να «χάσει» τη σύνδεσή του κι ένα άκρως εντυπωσιακό 21% δηλώνει πως θα μπορούσε να απέχει από το σεξ για να μην χάσει την πρόσβαση στο Διαδίκτυο!



Το Internet συνεισφέρει περισσότερο στην αμερικανική οικονομία απ’ όσο ΟΛΗ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, με τις υπηρεσίες της και τους υπαλλήλους της! Για την ακρίβεια, ο κόσμος του διαδικτυακού επιχειρείν προσέθεσε, το 2010, το 4,7% στο σύνολο της αμερικανικής οικονομίας, στο ΑΕΠ της χώρας.

Τα στοιχεία αυτά αποκαλύπτoνται σε έρευνα της Boston Consulting Group που προσδιορίζει το συνολικό «τζίρο» στο ίντερνετ στα 684 εκατομμύρια δολάρια κατά την περασμένη οικονομική χρήση, την ίδια ώρα που η αντίστοιχη συνεισφορά της ομοσπονδιακής κυβέρνησης των ΗΠΑ άγγιζε μετά βίας τα 625 εκατομμύρια δολάρια.

Μόνον στον κλάδο των λιανικών πωλήσεων, το ηλεκτρονικό εμπόριο, το e-commerce, αντιστοιχεί στο 5% των συνολικών πωλήσεων αγαθών και υπηρεσιών στις ΗΠΑ το 2010. Μιλάμε για κύκλο εργασιών μεγαλύτερο εκείνων της εκπαίδευσης, της αγροτικής παραγωγής, ακόμα και του κλάδου οικιστικών κατασκευών. Με δυο λόγια οι Αμερικανοί ξόδεψαν πέρυσι περισσότερα χρήματα στο ίντερνετ παρά σε ανεγέρσεις νέων κατοικιών!!!

Κι αυτό είναι το λιγότερο: η αποκαλυπτική έρευνα της BCG κατέδειξε απίστευτα στοιχεία:

Ο μέσος Αμερικανός ξοδεύει ετησίως στο ίντερνετ περί τα 3.000 δολάρια, εκ των οποίων τα 472 αφορούν μόνον στο κόστος συνδρομής-χρήσης και στα χρήματα που είναι διατεθειμένος να πληρώσει για να βελτιώσει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών. Δηλαδή πληρώνει περίπου 500 δολάρια κάθε χρόνο για να έχει σύνδεση ίντερνετ και για να αγοράζει νέες συσκευές, νέα applications και διάφορα γκατζετάκια που του εξασφαλίζουν πιο γρήγορη και πιο καλή πρόσβαση στο Διαδίκτυο!

Αναλογιστείτε τώρα πως η ίδια έρευνα καταδεικνύει ότι οι ΗΠΑ είναι μεν μια οικονομία που στηρίζεται ολοένα και περισσότερο στο ίντερνετ, αλλά όχι η πρώτη. Η Βρετανία έχει ένα εντυπωσιακό ρεκόρ με το 8,3% του ΑΕΠ της να προέρχεται από διαδικτυακές επιχειρήσεις και συναλλαγές, έπεται η Νότια Κορέα με ποσοστό 7,3% και ακολουθεί η Κίνα με 5,5%...

Το καλύτερο για το τέλος. Οι ειδικοί της Boston Consulting Group εκτιμούν πως το ίντερνετ και οι διαδικτυακές επιχειρήσεις θα αναλογούν στο 10% της συνολικής οικονομικής δραστηριότητας των 20 πλουσιότερων χωρών του πλανήτη (G20), μέχρι το 2016…

Πηγή: Πρώτο Θέμα







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2892.html