Τα ..λαμόγια των προνοιακών επιδομάτων!


Ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2012 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΙστορίες για… αγρίους έφερε στο φως η απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων και οι έλεγχοι του υπουργείου Υγείας. 36.294 δικαιούχοι δεν προσήλθαν να απογραφούν και από τον επόμενο μήνα θα σταματήσουν να πληρώνονται. Τώρα καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα, ενώ απειλούνται και με ποινικές διώξεις. Μερικές περιπτώσεις όμως πραγματικά προκαλούν! Διαβάστε τις παρακάτω..- Αποκορύφωμα η ιστορία της Ζακύνθου, όπου ταξιτζής εντοπίστηκε με επίδομα τυφλότητας.

- Σε άλλη περίπτωση, δικαιούχος επιδόματος τυφλότητας προσήλθε στο ΚΕΠ και υποδείκνυε στους υπαλλήλους πώς να συμπληρώσουν την αίτηση απογραφής.

- Γυναίκα «ξέχασε» να δηλώσει το θάνατο της μητέρας από το 2006. Έτσι έπαιρνε κανονικά το επίδομα τυφλότητας που καταβαλλόταν στη μητέρα της με κόστος για την ελληνική πολιτεία 17.000 ευρώ.

- Τα είδαν «όλα» κυριολεκτικά οι υπάλληλοι των ΚΕΠ καθώς άτομα με… νοητική στέρηση συμπλήρωναν μόνα τους τις αιτήσεις, που πιστοποιούσαν την αναπηρία τους.

- Γυναίκα εισέπραττε ούτε ένα ούτε δύο, αλλά 17 προνοιακά επιδόματα, ενώ σε άλλη περίπτωση ασφαλισμένη εισέπραττε 9 προνοιακά επιδόματα.

- Δημοσιογράφος μεγάλης ηλικίας με ολική τυφλότητα είχε αποποιηθεί το επίδομά του και το είχε μεταβιβάσει, άγνωστο με ποιο τρόπο, σε άλλο άτομο.

«Ρέστα» έχουν δώσει όμως και κάποιοι γιατροί, οι οποίοι πιστοποιούσαν παθήσεις που δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την ειδικότητά τους:

- Πνευμονολόγος πιστοποίησε βαριά νοητική στέρηση για πολίτη και εκείνος πήρε επίδομα.

- Γυναικολόγος πιστοποίησε άσθμα

- Γυναικολόγος, τέλος, χορήγησε πιστοποιητικό για κατάθλιψη.

Από όλη αυτή την ιστορία της απογραφής τα Ταμεία εξοικονομούν πλέον πόρους ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς μέχρι τώρα τα χρήματα αυτά έπαιρναν τυφλοί που είδαν το... φως τους, ανάπηροι που... περπάτησαν και κωφάλαλοι που μίλησαν και... άκουσαν.

Πηγή: ΈθνοςΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2890.html