Σέρβερς -στην κυριολεξία- στα σύννεφα, η λύση για το PirateBay;


Ημερομηνία Τρίτη, 20 Μάρ 2012 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΟι διαχειριστές του Pirate Bay, του μεγαλύτερου site αναζήτησης torrents, πήραν τον όρο «cloud hosting» λίγο πιο σοβαρά από τους υπόλοιπους. Με δεδομένο το εχθρικό κλίμα που συντηρείται απέναντι στο δημοφιλή ιστότοπο, αλλά και την πρόσφατη αποκάλυψη πως η σουηδική αστυνομία ετοιμάζεται για ακόμη μια φορά να εισβάλει στις εγκαταστάσεις τους και να διακόψει τη λειτουργία τους, το pirate bay αποφάσισε να στείλει servers σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γή (“Low orbit server stations”).


To blog του thepiratebay.se σε χθεσινό του άρθρο αναφέρει:

«Ένα από τα τεχνικά θέματα που πάντα βελτιστοποιούμε είναι το που το τοποθετούμε τους servers πρώτης γραμμής. Είναι αυτοί που προωθούν την κίνηση σε μυστική τοποθεσία. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι μοναδικό.

Η ανάπτυξη αυτόματων συσκευών με δυνατότητες πλοήγησης μέσω GPS, ο φτηνός εξοπλισμός για ασύρματη επικοινωνία και οι μικροί σε μέγεθος υπολογιστές που κυκλοφορούν σήμερα, μας επιτρέπουν να πειραματιστούμε με το να στείλουμε μικρούς σταθμούς οι οποίοι θα πετούν μερικά χιλιόμετρα πάνω από τη Γή. Κατ’ αυτό τον τρόπο, για να απενεργοποιηθούν οι servers μας, θα πρέπει να καταρριφθούν από μαχητικά αεροσκάφη. Με πράξη πολέμου.»Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2887.html