Κυκλοφόρησε η δοκιμαστική έκδοση των Windows 8


Ημερομηνία Παρασκευή, 02 Μάρ 2012 @ 11:05
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Τη δοκιμαστική έκδοση των Windows 8 παρουσίασε η Microsoft στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, στο πλαίσιο έκθεσης όπου συμμετέχουν οι μεγαλύτερες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η νέα έκδοση του δημοφιλούς λειτουργικού της Microsoft είναι το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας, για το εάν επανέλθει στην αγορά αντλώντας έσοδα από την πώληση υπολογιστών.


Το Windows 8 Consumer Preview, διαθέσιμο δωρεάν στην ιστοσελίδα της εταιρείας, έχει ήδη δοκιμαστεί από χρήστες σε 70 χώρες.

Η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος έχει χαρακτηριστικά tablet και smartphone, ενώ το κουμπί "έναρξη" δεν υπάρχει πια στην επιφάνεια εργασίας.

Το νέο interface, με την εμφάνιση "Metro", υποστηρίζει τη λύση του πληκτρολογίου και του ποντικιού, ενώ στην επίδειξη που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, τα Windows 8 έτρεχαν σε μια οθόνη αφής των 82 ιντσών, την οποία μπορούσαν να αγγίζουν έως και δέκα χρήστες ταυτόχρονα.

Ημερομηνία κυκλοφορίας για τα Windows 8 δεν έχει ανακοινωθεί, πάντως, στην έκθεση CeBIT που ξεκινά στη Γερμανία τον Μάρτιο, η εταιρεία θα παρουσιάσει τα προτερήματα του νέου λειτουργικού.

Windows 8 - Blue screen of death with a smiley

Πρόβλημα και μια ΝΕΑ μπλε οθόνη θανάτου (blue screen of death) περισσότερο φιλική (φωτογραφία) αλλά λιγότερο επεξηγηματική αντιμετώπισαν όσοι δοκίμασαν να εγκαταστήσουν τα Windows 8 σε virtual περιβάλλον της VMware ενώ φήμες λένε ότι σε Hyper-V και VirtualBox υποδομές, τα Windows 8 "παίζουν" πολύ καλύτερα.


Πηγή: Nooz.gr - Associated Press







Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2871.html