Οι Tuxedomoon στην Αθήνα


Ημερομηνία Κυριακή, 16 Μάι 2004 @ 11:40
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΉταν πριν 25 χρόνια περίπου όταν οι Tuxedomoon ξεπήδησαν από το εργαστήριο της ηλεκτρονικής σκηνής του Σαν Φρανσίσκο και ξεκίνησαν να φτιάχνουν αυτό το προκλητικό, ερωτοτροπίζον ιδίωμα που αναγνωρίζουμε σήμερα ως τη μουσική τους. Ένας ήχος που μεταλλασσόταν με χαρακτηριστική άνεση και ταυτόχρονα διακατεχόταν από ένα αλλόκοσμο μαγικό και μυστικιστικό υπνωτισμό.


Οι αμφιλεγόμενοι post – punk πειραματισμοί τους οι οποίοι ακροβατούσαν από τη new-wave, στην κλασσική, και τη τζαζ, και από τη φανκ στο τανγκό δημιουργούσαν ένα αιθέριο μείγμα το οποίο κέρδισε αμέσως την αγάπη του cult κοινού.

Η ικανότητα των Tuxedomoon να επανεφευρίσκουν διαρκώς των εαυτό τους, τους οδήγησε γρήγορα στο σαλόνι του μυθικού περιοδικού του Andy Warhol “Interview” και ταυτόχρονα στην αγκαλιά της Ralph, εταιρεία των ειδώλων της avant-garde, «Residents».

Ανάμεσα στις αρχές του `80 και τα μέσα του `90, η μπάντα έζησε στην Ευρώπη απορροφώντας ακόμη περισσότερες επιρροές και ήχους από την προνομιούχα κατοικία τους, τις Βρυξέλλες. Οι νέες τεχνολογίες εισβάλλουν στις παραστάσεις τους εμπλουτίζοντας τον ήδη παράδοξο ήχο τους με ακόμα πιο παράδοξα βίντεο, φώτα και φιλμ.

από την πρόσφατη εμφάνιση τους στο Παρίσι

Σήμερα, τα μέλη της μπάντας βρίσκονται διασκορπισμένα στα 4 σημεία του κόσμου με τον Steven Brown να καίγεται κάτω από τον ήλιο του Μεξικού, τον Peter Principle να χάνεται στην πολύβουη Νέα Υόρκη, τον Blaine Reininger να ατενίζει τον όμορφο αττικό ουρανό και τους Bruce Geduldig και Luc Van Lieshout να κινούνται στους χτύπους της καρδιάς της Ενωμένης Ευρώπης, των Βρυξελλών.

Ίσως αυτή η παγκοσμιοποιημένη, μετα- μοντέρνα κατάσταση να εξηγεί και την πολύπλευρη ματιά του καινούργιου τους δίσκου Cabin in the Sky. Ένα ημι – κινηματογραφικό, ημι- πειραματικό αριστούργημα που συνδυάζει διάχυτες εικόνες από Miles Davis, Γερμανική electronica, Paolo Conte, Radiohead, Debussy, cyber – gypsies, Michael Nyman, Velvet Underground και καμία ντουζίνα ακόμη ετερόκλητους καλλιτέχνες, χωρίς να ξεχνάει ποτέ ότι είναι πρώτα απ’ όλα και πάνω απ’ όλα Tuxedomoon.

To “Cabin in the Sky” είναι η πρώτη ηχογράφηση του συγκροτήματος μετά την επανένωσή τους με την αυθεντική τους σύνθεση. Και τους βρίσκει σε άψογη φόρμα, πιο ρομαντικούς, πιο επαναστατικούς και πιο ευφάνταστους από ποτέ, να παραδίδουν μαθήματα πρωτοτυπίας και πολυπλοκότητας σε ένα κόσμο που τα έχει τόσο απόλυτα ανάγκη…

Την Πέμπτη, 20 Μαϊου, εμφανίζονται στο Gagarin 205 Live Music Space. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9:30μμ, ενώ το εισιτήριο κοστίζει 20 ευρώ.

Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article285.html