Εμπειροι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι Ελληνες χρήστες Internet


Ημερομηνία Τρίτη, 24 Ιαν 2012 @ 19:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS«Εμπειροι» όσον αφορά στη χρήση των υπηρεσιών κοινωνικής δικτύωσης (social media) δηλώνουν οι Έλληνες χρήστες του διαδικτύου, παράλληλα, όμως, αντιμετωπίζουν με δυσπιστία όσα δημοσιεύονται σε αυτές. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συμπεράσματα της πανελλήνιας έρευνας του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (ELTRUN), του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, για τη «στάση, αξιοποίηση και εμπιστοσύνη των Ελλήνων στα social media».


Σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες χρήστες μπορούν να χαρακτηριστούν ως «έμπειροι» διότι το 50% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τα social media πάνω από 3 χρόνια. Το 68% των Ελλήνων επισκέπτεται σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (π.χ. facebook, twitter) και το 60%, blogs και forums. Επίσης ένας στους δύο Έλληνες αναζητά πληροφορίες σε σελίδες με αξιολογήσεις (reviews) χρηστών για διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες.

Η έρευνα διεξήχθη στο τέλος του 2011 με 1.050 έμπειρους χρήστες του Internet που είναι ενεργοί στις ηλεκτρονικές συναλλαγές και αγορές. Περίπου ένας στους δύο απάντησε ότι αφήνει συχνά σχόλια στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης (κυρίως στο facebook). Όμως, τα ποσοστά αλλάζουν όσον αφορά στα blogs/forums όπου μόνο ένας στους πέντε κάνει συχνά σχόλια, ενώ μόλις ένας στους δέκα αφήνει συχνά σχόλιο στα reviews.

Οι κυρίαρχοι λόγοι για τους οποίους χρησιμοποιούν οι Έλληνες τις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης είναι η επικοινωνία με την οικογένεια και φίλους (37%), η διασκέδαση (32%) και για να μοιραστούν φωτογραφίες και βίντεο (28%). Από 14 έως 26 ετών δηλώνουν ότι χρησιμοποιούν το facebook καθημερινά πάνω από το 60%, ενώ από ηλικία 34 και πάνω η χρήση του facebook περιορίζεται σε λίγες φορές την εβδομάδα.

Πηγή: ΗμερησίαΤο άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2832.html