Χρυσές Σφαίρες - Τζόρτζ Κλούνευ και The Artist οι μεγάλοι νικητές


Ημερομηνία Δευτέρα, 16 Ιαν 2012 @ 19:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΟ George Clooney και η ταινία "The Artist" ήταν οι μεγάλοι νικητές των βραβείων Χρυσές Σφαίρες, που απονεμήθηκαν σε μια λαμπερή τελετή, την Κυριακή 15 Ιανουαρίου. Το βραβείο καλύτερης ταινίας απέσπασε το “The Descendants”, του σκηνοθέτη Alexander Payne, ενώ ο George Clooney για την ερμηνεία του στην ταινία αυτή απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία.


Η Meryl Streep βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία, για την ερμηνεία της στην ταινία “The Iron Lady”, όπου ενσάρκωσε τη βρετανίδα πρώην πρωθυπουργό Margaret Thatcher.

Η ταινία “The Artist”, του Michel Hazanavicius απέσπασε το βραβείο καλύτερης κωμωδίας/μιούζικαλ. Ο πρωταγωνιστής της ταινίας Jean Dujardin κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερου ηθοποιού σε κωμωδία/μιούζικαλ. Ακόμη, η ταινία απέσπασε και το βραβείο μουσικής για τον Ludovic Bource.

Η Michell Williams βραβεύθηκε με τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε κωμωδία/μιούζικαλ, για την ενσάρκωση της Marilyn Monroe στο “My Week with Marilyn”. Η Octavia Spencer τιμήθηκε με το βραβείο β γυναικείου ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ, για το “The Help”. Ο Cristopher Plummer, για τον ρόλο του στην ταινία “Beginners” απέσπασε το βραβείο β ανδρικού ρόλου σε κωμωδία/μιούζικαλ.

Τη Χρυσή Σφαίρα σκηνοθεσίας κατέκτησε ο Martin Scorsese, για το “Hugo”, ενώ το βραβείο σεναρίου απέσπασε η ταινία “Midnight in Paris”, του Woody Allen.

Διάκριση στις Χρυσές Σφαίρες είχαμε και για τη Madonna, καθώς το τραγούδι "Masterpiece" που ακούγεται στην ταινία της "W.E." απέσπασε το βραβείο καλύτερου τραγουδιού.

Τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας κινουμένων σχεδίων κατέκτησε το “The Adventures of Tintin”, του Steven Spielberg ενώ ως καλύτερη ξενόγλωσση ταινία διακρίθηκε το "A Separation" από το Ιράν.

Σε ότι αφορά τα τηλεοπτικά βραβεία, τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης δραματικής σειράς απέσπασε το "Homeland", σειρά που χάρισε στην Claire Danes το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε δραματική σειρά.

Ο Kelsey Crammer απέσπασε το βραβείο ηθοποιού σε δραματική σειρά για το "Boss".

Η σειρά "Modern Family" απέσπασε τη Χρυσή Σφαίρα κωμικής σειράς. Στην κατηγορία αυτή, ο Matt LeBlanc κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα ηθοποιού σε κωμική σειρά, για το "Episodes". Το αντίστοιχο βραβείο γυναίκας ηθοποιού σε κωμική σειρά πήγε στην Laura Dern, που πρωταγωνιστεί στην σειρά "Enlightened".

Η Kate Winslet κατέκτησε τη Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ηθοποιού σε τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά, για τον ρόλο της στο “Mildred Pierce”. Καλύτερη τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά αναδείχθηκε το "Downton Abbey" ενώ το βραβείο άνδρα ηθοποιού σε τηλεοπτική ταινία ή μίνι σειρά απέσπασε ο Idris Elba, που εμφανίζεται στην σειρά "Luther".

Στη διάρκεια της λαμπερής τελετής απονομής, με οικοδεσπότη τον καυστικό Ricky Gervais, ο Morgan Freeman τιμήθηκε με το βραβείο Cecil B. DeMille.


Πηγή: ΑΝΤ1 online


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2822.html