Το Google+ ..πάει καλά! Το 2012 με 400 εκατ. χρήστες!


Ημερομηνία Παρασκευή, 30 Δεκ 2011 @ 02:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΤο Google+, το γνωστό πλέον site κοινωνικής δικτύωσης της Google, έχει ξεπεράσει πια τους 60 εκατομμύρια χρήστες, σύμφωνα με τη στατιστική που εξέδωσε ο ιδρυτής του Ancestry.com, Paul Αllen. Ο ίδιος ο Allen, έκανε και ένα βήμα παραπέρα αφού προέβλεψε πως μέχρι το τέλος του 2012, εκτός από τη «συντέλεια του κόσμου» σύμφωνα με τους Μάγια, το Google+ θα φτάσει αισίως τους 400 εκατομμύρια χρήστες.


Ο Allen, βέβαια, έχει ήδη πολλάκις αυτό-αποκαλεστεί ο «ανεπίσημος στατιστικός» της Google αφού «τρέχει» εκατοντάδες δείγματα επιλογών αναζήτησης στο Google+ κάθε εβδομάδα.

Το Google+ αν και είδε τους χρήστες του να εκτοξεύονται σε 10 εκατομμύρια μόλις σε δύο εβδομάδες από την ίδρυσή του, στη συνέχεια η ανάπτυξη αυτή ήρθε σε πιο ομαλά επίπεδα, οδηγώντας στους 40 εκατομμύρια χρήστες (επισήμως) μέσα σε τρεις μήνες.
Η διαφήμιση της ιστοσελίδας έχει ήδη γιγαντωθεί, ιδιαίτερα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, κάτι που κάνει τους υπεύθυνους της Google να ευελπιστούν για ακόμη μεγαλύτερα νούμερα.

Από την άλλη πλευρά, οι υπεύθυνοι του λειτουργικού Android της ίδιας εταιρίας, αν και προετοιμασμένοι για την εορταστική περίοδο και τις αγορές ηλεκτρονικών ειδών που αυτές συνεπάγονται, είδαν για άλλη μια χρονιά την… «πλάτη» του iΟS, του λειτουργικού της Apple.Oι τιμές δεν είναι ακόμη επισημοποιημένες από την πλευρά της Apple, αλλά σύμφωνα με την εταιρία στατιστικών κινητών συσκευών “Flurry Analytics”, περίπου 6.8 εκατομμύρια, συνολικά, συσκευές που χρησιμοποιούν Android ή iOS ενεργοποιήθηκαν αυτά τα Χριστούγεννα. Ο αριθμός αυτός, ενδεικτικά, είναι 353% αυξημένος επί του ανάλογου των εορτών του 2010!

Η «νίκη» των Android συσκευών μέχρι τώρα ενάντια στα iPhones (αναλογία πωλήσεων 2:1), αποδείχθηκε Πύρρειος, αφού σε σχέση με τα 2.6 εκατομμύρια συσκευών Android, ενεργοποιήθηκαν τουλάχιστον 4.2 εκατομμύρια συσκευών iOS με μέση χρονολογία τις 25 Δεκεμβρίου. Όλα τα στατιστικά βασίζονται μόνο στα δείγματα των Η.Π.Α. και δείχνουν πως η διαφορά των περίπου 1.6 εκατομμυρίων συσκευών (εάν λάβουμε υπόψη την αναλογία των smartphone κινητών) οφείλονται σε συνδυασμό ταμπλετών iPad και στις συσκευές iPod Touch.

Πηγή: Cnnfn.com / Πρώτο Θέμα


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2795.html