Facebook Timeline: Ηρθε να δώσει νέα πνοή στο κοινωνικά μέσα δικτύωσης


Ημερομηνία Σάββατο, 17 Δεκ 2011 @ 17:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Η προσθήκη του Timeline στο Facebook όλων των χρηστών σε κάθε άκρη του πλανήτη είναι γεγονός και μάλιστα άρχισε να υποστηρίζεται και σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες. Μη ξαφανιαστείτε αν επισκεφτείτε το προφίλ κάποιου φίλου σας, και νιώσετε προς στιγμήν χαμένοι.. Μάθετε έγκαιρα και εύκολα να πλοηγείστε και γιατί όχι, ενεργοποιήστε το Facebook Timeline στο δικό σας facebook λογαριασμό πρώτοι!


Μετά την αρχή που έγινε από την Νέα Ζηλανδία, οι χρήστες μπορούν πλέον να δουν το πλήρες ιστορικό του προφίλ τους και να δουν όλη τη ζωή τους να απλώνεται στην υπηρεσία του Mark Zuckerberg και της παρέας του.

Οι κάτοχοι Android συσκευών μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να επισκεφθούν τη νέα μορφή μέσω και των κινητών τους τηλεφώνων. Αναμένουμε εντός των επόμενων εβδομάδων ενημέρωση για την προσθήκη και σε iOS συσκευές.

Διαβάστε περισσότερα και ενεργοποιήστε το Facebook Timeline, στη σχετική σελίδα στο facebook: http://www.facebook.com/about/timeline



Τι είναι το Timeline: Η ιστορία της ζωής σας σε ένα μέρος

Μέχρι σήμερα, όποτε χρειαζόμασταν να ανατρέξουμε σε παλαιότερα posts, ώστε να θυμηθούμε κάποιες συγκεκριμένες στιγμές, πατάγαμε το πλήκτρο ''Older Posts'' στο κάτω μέρος της σελίδας του προφίλ μας. Ξέχαστε πια το αδιάκοπο και κουραστικό πάτημα και καλωσορίστε το Timeline. Η λειτουργία αυτή συγκεντρώνει όλες τις πληροφορίες του χρήστη, δηλαδή τα φωτογραφικά άλμπουμ του, τα βίντεο του, τις αγαπημένες εφαρμογές του, τα status updates του, τα μέρη που έχει επισκεφθεί με βάση το Facebook Places, τα events στα οποία έχει παρευρεθεί και γενικότερα τη δραστηριότητα του σε ένα μέρος.

Όλα τα παραπάνω φυσικά, μπορείτε να τα χωρίσετε και να τα οργανώσετε σε χρονολογική σειρά. Ακόμα ένα σημαντικό χαρακτηριστικό αυτής της λειτουργίας, είναι η προσθήκη μίας τεράστιας εικόνας ακριβώς πάνω από το προφίλ σας, η οποία θα αντιπροσωπεύει και θα εκφράζει τον εαυτό σας. Με λίγα λόγια, το Timeline είναι ένα εικονικό λεύκωμα που παρέχει μία πιο εξατομικευμένη εμπειρία, σας επιτρέπει να πείτε την δικιά σας ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος της και περιέχει τις σπουδαιότερες στιγμές της ζωής σας όπως ένας γάμος ή η άφιξη ενός νέου οικογενειακού μέλους.




Σημαντικός είναι ο ρόλος που θα διαδραματίσουν και οι εφαρμογές στο Timeline. Ο Mark Zuckerberg με την ευκαιρία του F8 Developers Conference, επισημοποίησε τις φήμες που ήθελαν το Spotify και άλλες multimedia υπηρεσίες όπως τα Rhapsody, Rdio, MOG, Vevo, Netflix, Hulu κ.α να συνεργάζονται στενά με το Facebook. Οι παραπάνω συνεργασίες έρχονται ως κερασάκι στην τούρτα για το νέο feature που θα έχετε παρατηρήσει τις τελευταίες μέρες, με την ονομασία Ticker, που βρίσκεται στο δεξί μέρος της ιστοσελίδας.

Με αυτό, οι χρήστες παρακολουθούν τι κάνουν οι φίλοι τους που είναι online σε πραγματικό χρόνο, όπως πχ. όταν αφήνουν κάποιο σχόλιο. Πλέον, με εφαρμογές όπως το Nike+, Foodspotting, iHeartRadio και το Spotify, η ενημέρωση γίνεται πιο διαδραστική και αποκτά ένα ενδιαφέρον στοιχείο, αυτό των προσωπικών ενδιαφερόντων.

Θα μπορείτε να μοιραστείτε τι βιβλία διαβάζετε, τις αγαπημένες συνταγές, τα αγαπημένα σας μουσικά κομμάτια, τα games που παίζετε εκείνη την περίοδο και άλλα πολλά τα οποία θα εμφανίζονται στο Ticker. Για παράδειγμα, κάποιος που αγαπάει το τρέξιμο, με το Nike+ θα έχει την δυνατότητα να μοιραστεί τα χιλιόμετρα που διένυσε, σε ποια περιοχή έτρεξε και το πόση ώρα διήρκησε η διαδρομή του. Η διαδραστικότητα σε όλο αυτό το εγχείρημα, εμφανίζεται στο γεγονός ότι μπορείτε μέσω του site να ακούσετε απευθείας το τραγούδι που ακούει και ο φίλος σας μέσω του Spotify και γενικότερα να κάνετε πράγματα, χωρίς να χρειαστεί να απομακρυνθείτε από το Facebook. Κατά την γνώμη του γράφοντος, το νέο αυτό σύστημα είναι ένα check-in στην ψηφιακή διασκέδαση όπως το αντίστοιχο του GetGlue και με την υλοποίηση του στο μεγαλύτερο social network, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως θα πετύχει.

Πηγή: Enternity.gr





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2773.html