Ηλικιωμένη που ζούσε φτωχικά είχε 2.000.000 ευρώ στη τράπεζα και 30 ακίνητα


Ημερομηνία Σάββατο, 17 Δεκ 2011 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSAν και ζούσε φτωχικά, ήταν ιδιοκτήτρια 30 ακινήτων και ενός τραπεζικού λογαριασμού με 2.000.000 ευρώ. Ο λόγος για μία 80χρονη η οποία άφησε με τη διαθήκη της έναν πραγματικό θησαυρό σε ίδρυμα της Λάρισας.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της Espresso, η 80χρονη Χαρίκλεια Χριστοδούλου - Τράντου χάρισε "θείο δώρο" στο Γηροκομείο της περιοχής, που δεν μπορεί να καλύψει ούτε τα λειτουργικά του έξοδα.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης και πρόεδρος του Γηροκομείου, Κώστας Τζανακούλης, είπε, πως η ηλικιωμένη γυναίκα, που απεβίωσε τον περασμένο Μάρτιο, πραγματικά άφησε μία τεράστια κληρονομιά, που ευελπιστεί να τους βγάλει από το οικονομικό αδιέξοδο.

"Πρόκειται για θείο δώρο, που ήρθε την κατάλληλη στιγμή", είπε χαρακτηριστικά.

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν είχε παντρευτεί ποτέ, όπως και οι δύο αδελφοί της, γνωστοί εργολάβοι της περιοχής, που απεβίωσαν πριν από μερικά χρόνια, αφήνοντας όλη την περιουσία τους στην αδελφή τους. Κι εκείνη με τη σειρά της, αποφάσισε να την δωρίσει σε ανθρώπους, που πραγματικά είχαν ανάγκη.

Η διοίκηση του Ιδρύματος έχει κάνει αποδοχή της κληρονομίας και όρισε επιτροπή, που θα διαπιστώσει την κατάσταση των ακινήτων και λοιπών περιουσιακών στοιχείων της 80χρονης.

"Πρέπει να σημειώσουμε, πως στο Γηροκομείο δεν θα περιέλθουν όλα τα χρήματα, καθώς όταν τελειώσουμε με τα διαδικαστικά, θα πρέπει να καταβάλουμε φόρο, αλλά και ό,τι άλλο απαιτείται από το κράτος. Βέβαια, το ποσό που θα ανακύψει αναμένεται να είναι τεράστιο", σημείωσε ο δήμαρχος.

Σημειώνεται ακόμη, ότι η 80χρονη προτού πεθάνει, είχε φροντίσει να ενισχύσει οικονομικά και την εκκλησία του Προφήτη Ηλία, στην οποία εκκλησιαζόταν, κάνοντας μεγάλη δωρεά.

Πηγή: Εσπρέσσο


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2772.html