Θα παίρνουν το μηνιάτικο σε ..είδος!


Ημερομηνία Πέμπτη, 08 Δεκ 2011 @ 13:00
Θέμα/Κατηγορία Νέα και Περίεργα

Αποστολέας LavantiSΘα πληρώνονται μέρος του μισθού με... τρόφιμα - οξύτατες αντιδράσεις στη Θεσσαλία από την καινοφανή απόφαση της «Λάρισα ΑΒΕΕ».
Σε... «είδος», δηλαδή, με προϊόντα από τα ράφια και τα ψυγεία, προτίθεται να πληρώνει μέρος των αποδοχών των εργαζόμενων μεγάλη λιανεμπορική αλυσίδα της Θεσσαλίας, επιχειρώντας προφανώς να συρρικνώσει το μισθολογικό κόστος! Η καινοφανής πρακτική καταγράφεται σε ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας, «Σούπερ-Μάρκετ Λάρισα ΑΒΕΕ», η οποία διαθέτει 40 καταστήματα στη Θεσσαλία και 640 εργαζομένους.


«Από το μήνα Νοέμβριο και στο εξής δεν θα γίνεται κατάθεση προκαταβολής, ενώ η εξόφληση της μισθοδοσίας θα γίνεται κανονικά, όπως μέχρι τώρα», αναφέρεται επί λέξει στο έγγραφο και προστίθεται πως «το ποσό της προκαταβολής αντικαθίσταται από τη δυνατότητα που θα έχουν οι εργαζόμενοι να κάνουν αγορές από τα καταστήματά μας, έναντι της μισθοδοσίας τους, με αποδείξεις που θα εκδίδονται από τα καταστήματα, όπου εργάζονται».Το ύψος

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισημαίνεται πως το ύψος των επί πιστώσει αγορών των εργαζομένων «θα δύναται να φτάσει μέχρι και το ποσό της μηνιαίας αμοιβής τους», ενώ διευκρινίζεται πως το κάθε κατάστημα θα τηρεί αναλυτική κατάσταση αγορών ανά εργαζόμενο, που θα στέλνεται στο λογιστήριο, μαζί με το παρουσιολόγιο, στο τέλος κάθε μήνα». Βέβαια πουθενά δεν αναφέρεται γιατί αυτή η δυνατότητα ξεκίνησε να προβλέπεται τώρα και δεν υφίσταται από παλαιότερα. Ο Σύλλογος Υπαλλήλων - Εμποροϋπαλλήλων του νομού Λάρισας αντέδρασε έντονα, καταγγέλλοντας τη διοίκηση της εταιρείας για εκβιασμό και τρομοκρατία προς τους εργαζομένους. «Η εργοδοσία επικαλείται την έλλειψη ρευστού και για να μην αναγκαστεί όπως λέει να απολύσει, ζητά «βοήθεια» με εκβιαστικό τρόπο από τους εργαζομένους. Προχωράει μάλιστα και στο φακέλωμά τους», αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου.


Προαιρετική

Από την πλευρά της η εταιρεία κάνει λόγο για παραπληροφόρηση και υπογραμμίζει πως η προαιρετική αυτή δυνατότητα είναι ουσιαστικά μία παροχή προς τους εργαζομένους. «Είναι ένα εντελώς προαιρετικό μέτρο, που έχει στόχο να δοθεί κίνητρο για τη διευκόλυνση των εργαζομένων. Θα μπορούν πλέον να κάνουν αγορές επί πιστώσει από τις αρχές του μήνα, ενώ η προκαταβολή δινόταν στο τέλος του», τονίζει ο διευθυντής της αλυσίδας, Σ. Παστάκας. Ο ίδιος διευκρίνισε πως όποιος δεν κάνει χρήση αυτής της δυνατότητας θα πληρωθεί κανονικά το μισθό του στην εξόφληση, ενώ διέψευσε τις πληροφορίες για προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας. Από την πλευρά του ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων κατηγορεί τη διοίκηση πως με αυτόν τον τρόπο «φακελώνει» τους εργαζομένους και τους κατηγοριοποιεί σε αυτούς που στηρίζουν την εταιρεία και όσους δεν το κάνουν. Μάλιστα, ο Σύλλογος έχει ζητήσει συνάντηση με τη διοίκηση της αλυσίδας, από την οποία θα ζητήσει την απόσυρση της απόφασης.

Πηγή: Του Δημήτρη Διαμαντίδη από την Ημερησία


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2766.html