Ο ανθρωπος τζετ - JetMan πάνω από τις άλπεις


Ημερομηνία Σάββατο, 03 Δεκ 2011 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΟ 52χρονος Ελβετός Yves Rossy είναι πρώην πιλότος μαχητικών και επίσης γνωστός με το παρατσούκλι "Jetman". Μία πτήση για γερά νεύρα πάνω από τις Ελβετικές Άλπεις επιχείρησε ο παράτολμος πιλότος, προσφέροντας μοναδικό θέαμα. Ο Yves Rossy κατάφερε να ολοκληρώσει ένα συγκλονιστικό κόλπο, αφού πέταξε με ένα αυτοσχέδιο αερωθούμενο σε σχηματισμό με δύο αεροπλάνα.Ο 52χρονος Ελβετός που είναι επίσης γνωστός με το παρατσούκλι "Jetman", άνοιξε τα φτερά στους ελβετικούς αιθέρες και μάλιστα δεν δίστασε να εναρμονιστεί με την πτήση δύο αεροσκαφών τύπου  L-39C Albatros.

Φυσικά δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς την στολή του, η οποία ζυγίζει σχεδόν 55 κιλά. Αυτή έχει άνοιγμα φτερών περίπου δύο μέτρα και αποτελείται από τέσσερις μηχανές που μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 200 χμ/ώρα.
Δεν είναι, ωστόσο, η πρώτη φορά που ο "Jetman" επιχειρεί αυτό το ακραίο κόλπο, αφού το 2002 είχε πετάξει με την περίτεχνη στολή του πάνω από την λίμνη της Γενεύης και το 2008 πάνω από την θάλασσα της Μάγχης.

Πηγές: OnAlert.gr , News247.gr


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2759.html