Anoushka Shankar - Traveller


Ημερομηνία Δευτέρα, 28 Νοέ 2011 @ 14:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



"Anoushka looks set to be as important as her father" - Η Ανούσκα μοιάζει προδιαγραμμένη να γίνει τόσο σημαντική όσο και ο πατέρας της", γράφει το BBC Music Magazine για τη 30χρονη μουσικό, δεξιοτέχνη του σιτάρ, κόρη και μαθήτρια ενός ζωντανού μύθου της Ινδικής μουσικής, του Ravi Shankar.

Η Anoushka Shankar από τα 13 της χρόνια έχει δώσει ανεπανάληπτης ομορφιάς μουσικές παραστάσεις, άλλοτε παίζοντας ragas μαζί με τον πατέρα της κι άλλοτε βουτώντας στο αναζωογονητικό πέλαγος του πειραματισμού με τους πιο απίθανους ανθρώπους, από τον Mitslav Rostropovitch και τον Herbie Hancock ώς τον Sting και τους Jethro Tull...


Τώρα επανέρχεται με ένα πολύ διαφορετικό project, που περιγράφει και την ίδια, αφού έζησε και μεγάλωσε ως νομάς στο Λονδίνο όπου γεννήθηκε και κινείται σταθερά μεταξύ Νέου Δελχί, Λονδίνου και Λος Άντζελες. Μεταξύ 3 ηπείρων γράφτηκε κι ο 6ος της δίσκος, το “Traveller”, a raga flamenco journey, όπως το αποκαλεί η ίδια . Στο “Traveller” η Anoushka Shankar και ο διάσημος παραγωγός, συνθέτης και κιθαρίστας του flamenco, Javier Limón συνδυάζουν το πάθος της μουσικής των τσιγγάνων της Ανδαλουσίας με τον υπνωτισμό της κλασικής Ινδικής μουσικής. Ακολουθώντας νοερά τα χνάρια τωνα τσιγγάνων που πριν από 8 αιώνες ήρθαν από το Rajasthan στην Ισπανία, φέρνοντας μαζί τους πολλά στοιχεία που μέσα από τον συγχρωτισμό των Χριστιανών, των Εβραίων και των Αράβων της Ισπανίας δημιούργησαν αυτό που σήμερα είναι το φλαμένκο, οι δυο αυτές χαρισματικές προσωπικότητες ξεκινούν ένα ταξίδι ανακάλυψης, γεμάτο εκπλήξεις και στιγμές πηγαίας έμπνευσης...

Αυτοσχεδιάζοντας στο σιτάρ υπό τον ήχο των κρουστών του φλαμένκο και το μανιασμένο ρυθμό του εμπνευσμένου ισπανού πιανίστα Pedro Ricardo Miño, η Anoushka δίνει τον καλύτερο ευατό της στη Buleria Con Ricardo, ενώ ο εκλεπτυσμένος ήχος της απογειώνεται καθώς συνοδεύει το παθιασμένο τραγούδι του Duquende ή την εκρηκτική φωνή της Concha Buika, στα κομμάτια “Si No Puedo Verla” και “Casi Uno”, αντίστοιχα.

Έτσι αυτό που ξεκίνησε σαν ένα ταξίδι (αυτο)ανακάλυψης, καταλήγει στο album , το πρώτο της Anoushka στη Deutsche Grammophon, σε μια εκπληκτική καταγραφή μιας σπάνιας συνάντησης με τους μεγαλύτερους σήμερα μουσικούς, ερμηνευτές και σολίστ του φλαμένκο και της κλασικής Ινδικής μουσικής!


Tracklist:

1. Inside Me
2. Buleria Con Ricardo
3. Krishna
4. Si No Puedo Verla
5. Dancing In Madness
6. Boy Meets Girl
7. Kanya
8. Traveller
9. Ishq
10. Casi Uno
11. Bhairavi
12. Lola's Lullaby



Anoushka Shankar - Traveller

ANOUSHKA SHANKAR - TRAVELLER
ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ UNIVERSAL MUSIC






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2749.html