Λοβέρδος για AIDS: Κύριοι προτιμάτε τις δηλωμένες πόρνες


Ημερομηνία Τρίτη, 22 Νοέ 2011 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Άνδρες που πληρώνουν παράνομα εκδιδόμενες πόρνες προκειμένου να κάνουν σεξ μαζί τους χωρίς προφυλακτικό, φαίνεται ότι είναι η νέα τάση ακόμη και σε άνδρες υψηλού επιπέδου, με αποτέλεσμα να μεταδίδεται με ταχύτατους ρυθμούς ο ιός του AIDS, αποκάλυψε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Σοκ προκαλεί η πληροφορία για τοξικομανείς που επιδιώκουν να προσβληθούν από τον ιο του AIDS προκειμένου να εισπράτουν το σχετικό επίδομα.


Ο κ. Λοβέρδος έκανε έκκληση στους… κυρίους, όπως είπε, που προτιμούν την αδήλωτη πορνεία να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί, να μην προτιμούν τις παράνομες πόρνες ώστε να μη μεταφέρουν το AIDS στο σπίτι και στην οικογένειά τους.

Οι ειδικοί του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) διαπίστωσαν ότι η αύξηση της νόσου το 2011 έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, αφού άγγιξε το 50% τους πρώτους μήνες σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι. Το 63% της αύξησης αποδίδεται στους χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών. Άλλωστε η αύξηση του AIDS στους χρήστες ναρκωτικών έφθασε το 2011 το 1.200%.

Βασικοί πόλοι μετάδοσης του ιού του AIDS σύμφωνα και με τα όσα είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος, οι τοξικομανείς αλλά και η παράνομη πορνεία. Όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, το AIDS θερίζει στις παράνομα εκδιδόμενες πόρνες, ενώ σήμερα μόνο στην Αττική υπάρχουν 600 παράνομοι οίκοι ανοχής.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι το επόμενο διάστημα θα μοιραστούν 100.000 σύριγγες, αλλά και προφυλακτικά ώστε να περιοριστεί η μετάδοση της νόσου.

Σοκ προκάλεσε όμως και η δήλωση του λοιμωξιολόγου Μαρ. Λαζανά ότι υπάρχουν χρήστες ναρκωτικών που επιδιώκουν να κολλήσουν τον ιό του AIDS προκειμένου να εισπράττουν μηνιαίως το επίδομα των 700 ευρώ που δίδεται στους οροθετικούς.

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη του υπουργού Υγείας Α. Λοβέρδου δόθηκε με αφορμή το 23ο πανελλήνιο συνέδριο για το AIDS που θα πραγματοποιηθεί από τις 25 έως τις 27 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Πηγή: Ημερησία





Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2746.html