Κάτω Απ' Το Ίδιο Φεγγάρι - Δημήτρης Βεριώνης


Ημερομηνία Σάββατο, 12 Νοέ 2011 @ 18:30
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiSΟ Δημήτρης Βεριώνης γεννήθηκε στην Αθήνα. Το 2001 γράφει τους στίχους στο τραγούδι «Ποια Θάλασσα» για το δίσκο της Αναστασίας Μουτσάτσου, «Κέρασμα» (LYRA), σε μουσική του Νίκου Ζιώγαλα.Το 2006 κυκλοφορεί τον 1ο του δίσκο με τίτλο «Το Πιο Όμορφο Παράθυρο Της Πόλης» (Sony-BMG, Μουσικό Ταχυδρομείο), σε ποπ, ροκ, έντεχνο ύφος, δική του μουσική και στίχους και στον οποίο συμμετέχουν ο Μανώλης Φάμελλος, ο Νίκος Ζιώγαλας και ο Μάνος Πυροβολάκης.

Η νέα δισκογραφική δουλειά του Δημήτρη Βεριώνη θα κυκλοφορήσει εντός του 2011 και θα φέρει τον τίτλο «Κάτω Απ’ Το Ίδιο Φεγγάρι». Σε αυτή τη δεύτερη δισκογραφική του δουλειά, ο Δημήτρης Βεριώνης- που έχει γράψει τα τραγούδια- είναι υπεύθυνος για την ενορχήστρωση και την παραγωγή. Τα 14 τραγούδια, σε ποπ-ροκ ύφος, χαρακτηρίζονται από μελωδικότητα, ρυθμό και ευαισθησία. Στα τραγούδια του δίσκου συνυπάρχει η σύγχρονη ηχητική άποψη και η κλασική ποπ-ροκ ορχήστρα, με τους ήχους του βιολιού, των πνευστών, του τσέλου, του μαντολίνου αγκαλιάζοντας, κατ’ αυτόν τον τρόπο, ένα ευρύ φάσμα επιρροών.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη φιλική συμμετοχή του Δάκη, ο οποίος τραγουδά το «Μαγεμένο Καλοκαίρι», τραγούδι που ζωντανεύει με τον καλύτερο τρόπο το μουσικό κλίμα της δεκαετίας του ΄60.

Ως προπομπός αυτού του album έρχονται τα τρία τραγούδια που σας έχουμε ήδη παρουσιάσει από τον HotStation:
1. Τα Φαντάσματα
2. Δισκόμπαλα
3. Το Μαγεμένο Καλοκαίρι (τραγουδά ο Δάκης)

Περισσότερα για τον Δημήτρη Βεριώνη και την δουλειά του θα βρείτε και στις παρακάτω διευθύνσεις:

http://www.myspace.com/dimitrisverionis
http://www.reverbnation.com/dimitrisverionis
Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2733.html