Επαγγελματίας δύτης: Είναι καλά τα λεφτά;


Ημερομηνία Παρασκευή, 14 Οκτ 2011 @ 11:00
Θέμα/Κατηγορία Σκέψεις, Θέσεις και Γνώμες

Αποστολέας LavantiS



Πριν κανα χρόνο (λες να ναι παραπάνω;) μιλούσα σε καμμιά 200αριά παιδιά, ενός σχολείου στο Μπραχάμι, για τη δουλειά μου. Μερικές φωτογραφίες πολύχρωμων ψαριών, κανα δυό χαμόγελα δελφινιών ήταν αρκετά για να τραβήξω την προσοχή τους.

Και τότε άρχισαν οι ερωτήσεις, είναι επικίνδυνα; δεν κάνει κρύο το χειμώνα; πόσο χρόνο θέλει για να γίνεις εκπαιδευτής; τα λεφτά είναι καλά;

"Τα λεφτά είναι καλά;" με ρωτάει ο σπόρος!


Δεν λέω, είναι σημαντικό να μπορείς να έχεις να φάς, αλλά ένα 16χρονο αυτό έχει πρώτα στο μυαλό του; Κι αν ναι , είναι αυτό καλό ή κακό;

Όταν πήρα την απόφαση να γίνω επαγγελματίας δύτης και να αφήσω τη φυσική σκέφτηκα πολλά, αλλά όχι το αν τα χρήματα θα είναι καλά...14 χρόνια μετά δεν το έχω μετανιώσει ούτε στιγμή.

Όταν δουλεύεις στη κατάδυση δεν σκέφτεσαι χρήματα και χρόνο, δεν σκέφτεσαι βαρέα-ανθυγιεινά και πως να λουφάρεις στο κουβάλημα, δεν φοβάσαι το κρύο (μια στεγανή βοηθάει όμως!), δεν κουράζεσαι να ακούς τις ίδιες απορίες για την εξίσωση για χιλιοστή φορά, δεν φοβάσαι τη σκιά σου και δεν βαρυγκομάς κάθε πρωί όταν ξεκινάς για το καταδυτικό σου.

Επέλεξες την κατάδυση γιατί τρελαίνεσαι να νιώθεις τη θάλασσα πάνω σου, γιατί πάντα θα υπάρχει ένα καινούριο ψαράκι ή κοχυλάκι να ανακαλύψεις, γιατί κάθε φορά κάποιος θα μοιραστεί την ευγνομωσύνη του που τον πήρες στο βυθό με ένα ζεστό χαμόγελο, γιατί οι πελάτες και οι συνεργάτες είναι φίλοι σου, γιατί γουσταρεις να λες ότι είσαι δύτης...

Όποιον και να ρωτήσεις στο Diving Store τα ίδια θα σου πει! Όχι γιατί έχουμε μάθει ένα ποιηματάκι, αλλά γιατί όλοι στο Diving Store έτσι νιώθουμε!

Μια από τις βασικές προϋποθέσεις για να γίνει κάποιος εκπαιδευτής κατάδυσης είναι να είναι ήδη εκπαιδευτής παροχής πρώτων βοηθειών EFR. Οποιοσδήποτε μπορεί να γίνει εκπαιδευτής EFR ανεξαρτήτως αν έχει ή όχι καταδυτική εμπειρία...Και προφανώς οποιοσδήποτε κατόπιν μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτή την πιστοποίηση για να συμπληρώσει το εισόδημα του... Σε αυτό το λινκ μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες.


Το παραπάνω δημοσίευμα προέρχεται από το newsletter της καταδυτικής σχολής και κέντρου καταδύσεων Diving Store Αγίας Μαρίνας, κοντά στο Σούνιο. Περισσότερα:
www.divingstore.gr, info (at) divingstore.gr,
Τηλ. 22910 79686, 6932 080239,
37ο χλμ. Παραλ/κής Αθην-Σουνίου Αγ. Δημητρίου 71 Αγ. Μαρίνα, 19400.



Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2718.html