Ταμπλετ PC από την Ινδία με κόστος μόλις 30 ευρώ!


Ημερομηνία Πέμπτη, 06 Οκτ 2011 @ 18:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΛίγες μέρες μετά την ανακοίνωση από το την Αμαζον για tablet με τιμή κάτω από τα 200$ και η Ινδία κατέριψε κάθε προηγούμενο παρουσιάζοντας τη δική της πρόταση για tablet με τιμή μόλις $35 δολάρια (κάτι λιγότερο από 30 ευρώ).  Πλέον το Aakash (που σημαίνει ουρανός) είναι ο φτηνότερος υπολογιστής ταμπλέτα στον κόσμο και θα χρησιμοποιηθεί πιλοτικά από Ινδούς φοιτητές.Παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο για εκατομμύρια παιδιά και νέους της Ινδίας ανοίγει ο φθηνότερος υπολογιστής του κόσμου, ο οποίος παρουσιάστηκε χθες στο Νέο Δελχί και κοστίζει μόλις 30 ευρώ!

Ο Aakash κατασκευάστηκε από Ινδούς τεχνικούς σε συνεργασία με τη βρετανική εταιρεία DataWin, απευθύνεται στα εκατομμύρια πολίτες της χώρας του Γάγγη που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, αφού, όπως τόνισε χθες κατά την παρουσίαση ο Ινδός υπουργός Τηλεπικοινωνιών και Παιδείας, Καπίλ Σιμπάλ: "Οι πλούσιοι έχουν πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο, οι φτωχοί παραμένουν αποκλεισμένοι. O Aakash στοχεύει να εξαλείψει αυτόν τον ψηφιακό διαχωρισμό".

Οπως έγινε γνωστό, η κυβέρνηση έχει αγοράσει από την DataWin 100.000 υπολογιστές έναντι 50 δολαρίων έκαστο, τους οποίους και θα μοιράσει σε μαθητές και φοιτητές χωρίς αντίτιμο. Από εκεί και πέρα οι υπόλοιποι μαθητές θα μπορούν να αγοράζουν τους υπολογιστές τον πρώτο καιρό έναντι 35 δολαρίων και αργότερα στα μαγαζιά έναντι 60 δολαρίων. Ο Aakash έχει τη δυνατότητα τηλεδιάσκεψης, έχει δύο θύρες USB και μπαταρία διάρκειας 3 ωρών. Μεταξύ άλλων ανακοινώθηκε ότι η μαζική παραγωγή του Aakash θα ξεκινήσει στα μέσα Νοεμβρίου και στόχος είναι να παράγονται 120.000 τον μήνα.

Η Ινδία με πληθυσμό 1,2 δισεκατομμύρια, μεγάλο μέρος του οποίου ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, τα τελευταία χρόνια έχει παρουσιάσει μια τάση να κατασκευάζει φτηνά προϊόντα, όπως το αυτοκίνητο Nano της Tata Motors.

Πηγή: Εθνος


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2717.html