Εφυγε από τη ζωή στα 56 ο Steve Jobs


Ημερομηνία Πέμπτη, 06 Οκτ 2011 @ 10:00
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiSΕνας από τους μεγαλύτερους αμερικανούς πρωτοπόρους χαρακτηρίζεται ο πρώην διευθυντής και συνιδρυτή της Αpple, Στιβ Τζομπς, ο οποίος έφυγε από την ζωή σε ηλικία 56 ετών.

"Τον δυνατό αντίκτυπο του Τζομπς θα τον νιώθουν ακόμη πολλές γενιές στο μέλλον. Για τους τυχερούς από εμάς που εργαστήκαμε μαζί του, ήταν αναμφισβήτητα μεγάλη τιμή", δήλωσε ο ιδρυτής της Microsoft καθ θεωρούμενος ως ο μεγάλος ανταγωνιστής του, Μπιλ Γκέιτς.


"Ο Στιβ και εγώ συναντηθήκαμε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, ήμασταν συνεργάτες, ανταγωνιστές και φίλοι για τη μισή μας ζωή. Ο κόσμος βλέπει σπάνια ανθρώπους με τέτοια επιρροή όπως αυτή που είχε ο Στιβ. Τα αποτελέσματά της θα είναι αισθητά επί πολλές γενιές. Ο Στιβ θα μού λείψει παρά πολύ", είπε.


Ο οραματιστής Στηβ Τζόμπς

Ηταν μια από τις πιο γνωστές φυσιογνωμίες στο χώρο της τεχνολογίας, ένας εκ των δύο συνιδρυτών, πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Apple και πρώην πρόεδρος της Pixar (μέχρις ότου εξαγοράστηκε από τη Disney). Έχει χαρακτηριστεί ως οραματιστής στο χώρο των υπολογιστών και πολλές ιδέες του άλλαξαν τον τρόπο που οι καταναλωτές χρησιμοποιούν την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ ήταν από τους πρώτους που συνέλαβαν την ιδέα του οικιακού προσωπικού υπολογιστή.

Τα τελευταία χρόνια, εισήγαγε τη φορική συσκευή αναπαραγωγής μουσικής iPod , το iPhone και το iPad - τα οποία άλλαξαν ριζικά τον τρόπο που συγχρονιζόμαστε με την ψηφιακή εποχή.

Ο ίδιος τον Ιανουάριο πήρε ιατρική άδεια από την Apple λόγω της επάρατης νόσου και τον Αύγουστο παραιτήθηκε από διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, διότι «δε θα μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του και στις προσδοκίες της εταιρείας». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο θάνατός του ήρθε ακριβώς μία ημέρα μετά την παρουσίαση του iPhone 4s.

Η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας έχει ως εξής: "Η Apple έχασε έναν οραματιστή και μια δημιουργική ιδιοφυΐα και ο κόσμος έχασε έναν εκπληκτικό άνθρωπο. Όσοι από εμάς ήταν αρκετά τυχεροί να γνωρίσουμε και να συνεργαστούμε με τον Steve χάσαμε έναν αγαπημένο φίλο και εμπνευσμένο μέντορα. Ο Steve αφήνει πίσω του μια εταιρεία που μόνο αυτός θα μπορούσε να είχε χτίσει και το πνεύμα του θα παραμείνει για πάντα το θεμέλιο της Apple".

Ο πρόεδρος της Αμερικής για τον Στηβ Τζομπς
"Ο Στηβ ήταν ένας από τους πιο πρωτοπόρους Αμερικανούς - τόσο θαρραλέος ώστε να σκέφτεται διαφορετικά, τόσο τολμηρός ώστε να πιστεύει ότι θα μπορούσε να αλλάξει τον κόσμο και τόσο ταλαντούχος που να μπορεί να το κάνει", σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε ανακοίνωσή του για το θάνατο του ιδρυτή της Apple.

"Ο κόσμος έχασε έναν οραματιστή", τόνισε ο Ομπάμα.

Αναφερόμενος στο στούντιο Pixar που ο Τζομπς ίδρυσε, ο Ομπάμα υπογράμμισε ότι ο επιχειρηματίας "έδωσε χαρά σε εκατομμύρια παιδιά και μεγάλους".

"Ο Στιβ αρεσκόταν να λέει ότι ζούσε την κάθε ημέρα σαν να είναι η τελευταία. Και επειδή αυτό έκανε, άλλαξε τη ζωή μας, επανακαθόρισε ολόκληρους οικονομικούς τομείς και κατόρθωσε ένα από τα πιο σπάνια επιτεύγματα στην ανθρώπινη ιστορία: άλλαξε τον τρόπο με τον οποίο ο καθένας μας βλέπει τον κόσμο", πρόσθεσε ο Ομπάμα.

"Η Αμερική έχασε μία ιδιοφυΐα, ο οποίος θα μείνει στην μνήμη όλων σαν τον Εντισον και τον Αϊνστάιν και του του οποίου οι ιδέες θα δημιουργήσουν τον κόσμο για τις γενιές που έρχονται", δήλωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μάικλ Μπλούμπεργκ.

«Φωτιά» πήρε το διαδίκτυο από την είδηση του θανάτου του
Τη θλίψη τους για τον θάνατο ενός «απίστευτου δημιουργού» εξέφρασαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης Twitter και Facebook χιλιάδες άνθρωποι, θαυμαστές του συνιδρυτή και πρώην διευθύνοντα συμβούλου της Apple, Steve Jobs.

Λίγο μετά τις 17:00 τοπική ώρα στο Σαν Φρανσίσκο (02:00 ώρα Ελλάδος), τη στιγμή που ανακοινώθηκε ο θάνατος του Jobs, σχεδόν το 20% των μηνυμάτων που στάλθηκαν στο Twitter περιείχαν το όνομα Steve Jobs, σύμφωνα με την εξειδικευμένη ιστοσελίδα Trendistic.

Ανάμεσα στα μηνύματα ήταν και ένα στο διαδικτυακό προφίλ του Μπαράκ Ομπάμα όπου η ομάδα του προέδρου των ΗΠΑ έγραφε: «Αναπαύσου εν ειρήνη Steve Jobs».

Ο πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνιας Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ γράφει στο λογαριασμό του ότι ο «Steve έζησε όλες τις ημέρες της ζωής του το καλιφορνέζικο όνειρο και άλλαξε τον κόσμο αποτελώντας πηγή έμπνευσης για όλους μας. Ευχαριστούμε Steve».

Στο Facebook, ο ιδρυτής του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, άφησε ένα μήνυμα στον «Τοίχο» του: « Steve ευχαριστώ που υπήρξες μέντορας και φίλος. Ευχαριστώ γιατί έδειξες ότι αυτά που δημιούργησες μπορούσαν ν' αλλάξουν τον κόσμο. Θα μου λείψεις».
Μια ώρα αργότερα, 103.254 χρήστες είχαν ήδη δηλώσει την προτίμησή τους στο μήνυμα αυτό.

Αρκετές δεκάδες ομάδες με τα αρχικά RIP («rest in peace», αναπαύσου εν ειρήνη) είχαν ήδη δημιουργηθεί στις 04:30 ώρα Ελλάδος.

Μια μεταξύ αυτών είχε εκείνη την ώρα περισσότερα από 400 μέλη που εξέφραζαν τη λύπη τους για το θάνατο του Jobs, «ενός απίστευτου δημιουργού που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ».

Πηγή: Εθνος - ProtoThema.gr

Σχετικά άρθρα:
Ο Steve Jobs είναι πια παρελθόν για την Apple
Σε ζωντανό λείψανο έχει μεταμορφωθεί ο Steve Jobs
Επιστροφή του Steve Jobs και τα νέα προϊόντα της Apple
Παρουσιάστηκε το πολυαναμενόμενο iPad από την Apple
Κυκλοφορεί το νέο iPhone 5 (4s) στις 4 Οκτωβρίου


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2713.html