Kindle Fire: από το Amazon το tablet με τιμή κάτω από 200$


Ημερομηνία Παρασκευή, 30 Σεπ 2011 @ 12:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiS



Η Amazon.com Inc έβγαλε το... περιτύλιγμα του πολυαναμενόμενου ταμπλετ Kindle Fire, ανακοινώνοντας ότι θα πωλείται στην ιδιαίτερα προσιτή τιμή των 199 δολαρίων, η οποία συνιστά από μόνη της μια σοβαρή απειλή για την κυριαρχία του iPad της Apple αλλά και των αντίστοιχων Android συσκευών.


Το Kindle Fire, αν και δεν έχει πολλές από τις έξτρα δυνατότητες που προσφέρουν άλλοι υπολογιστές τύπου ταμπλέτας, μπορεί να σημάνει το τέλος της ύπαρξης πολλών συσκευών που βασίζονται στο λογισμικό Android της Google. Υπενθυμίζεται ότι το συγκεκριμένο λογισμικό χρησιμοποιούν ταμπλέτες της Samsung, της Motorola, της Asustek, της HTC και της LG Electronics.

"Ο κόσμος περίμενε πολύ καιρό ένα tablet στα 200 δολάρια και αυτό είναι ό,τι καλύτερο έχω δει μέχρι στιγμής", δήλωσε στο Reuters ο Τιμ Στίβενς, αρχισυντάκτης του ιστότοπου Engadget.

Το Kindle Fire έχει οθόνη 7 ιντσών, προσφέρει τη δυνατότητα δωρεάν αποθήκευσης δεδομένων στο Internet και έναν καινούργιο browser που ονομάζεται Amazon Silk.

Η Amazon εκτιμά ότι οι αποστολές θα αρχίσουν στις 15 Νοεμβρίου.

"Ετοιμαστείτε για... αιματοχυσία, δεδομένου ότι η τιμολόγηση έχει αρχίσει να γίνεται εξαιρετικά επιθετική", σχολίασε ο Μαρκ Γκέρμπερ, αναλυτής της Detwiler Fenton & Co.

Ο ίδιος υπολογίζει ότι η Amazon θα πουλήσει τουλάχιστον 3 εκατ. Kindle Fire την περίοδο των γιορτών, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην αγορά των tablet.

Πηγή: Ημερησία






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2710.html