Βραβείο σεναρίου για τις Αλπεις του Λάνθιμου στη Βενετία


Ημερομηνία Δευτέρα, 12 Σεπ 2011 @ 20:00
Θέμα/Κατηγορία Θέατρο - Κινηματογράφος - Τηλεόραση

Αποστολέας LavantiSΤο βραβείο σεναρίου «Osella» για την ταινία «Αλπεις» απέσπασε ο Ελληνας σκηνοθέτης Γ. Λάνθιμος στην 68η Μόστρα της Βενετίας. Το σενάριο συνυπογράφουν ο σκηνοθέτης και ο Ευθύμης Φιλίππου.

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό επίτευγμα, ιδίως ενόψει των πολύ αντίξοων συνθηκών που έχει να αντιμετωπίσει κάθε ελληνική κινηματογραφική παραγωγή αυτή την περίοδο», δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος.

Συγχαρητήρια αλλά και ευχές έστειλε στους βραβευθέντες και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κ. Κάρολος Παπούλιας.
Ο κ. Γερουλάνος τόνισε ότι η διεθνής διάκριση των «Aλπεων» στη Βενετία αποδεικνύει για ακόμα μία φορά την αποφασιστικότητα των Ελλήνων δημιουργών να διακριθούν και να αρθρώσουν τον δικό τους λόγο στο διεθνές στερέωμα.

«Και μας κάνει να εντατικοποιήσουμε την προσπάθεια που αρχίσαμε, με τον καινούργιο νόμο για τον κινηματογράφο, να απελευθερώσουμε τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και να διαμορφώσουμε τις αναγκαίες προϋποθέσεις ώστε η νέα γενιά Ελλήνων δημιουργών να μείνει και να δημιουργήσει στον τόπο της, αναδεικνύοντας με τη δουλειά και το ταλέντο της το πιο δυναμικό και εξωστρεφές πρόσωπο της σύγχρονης Ελλάδας», κατέληξε ο υπουργός.

Με το βραβείο σεναρίου στις αποσκευές του θα επιστρέψει από το 68ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας ο Έλληνας σκηνοθέτης Γ. Λάνθιμος, ο οποίος απέσπασε μια ακόμη διεθνή διάκριση, αυτή τη φορά για την ταινία "Αλπεις".

Η ταινία «Aλπεις» θα κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες στις 27 Οκτωβρίου.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι και κάπως σαστισμένοι», ομολογούν σε κοινή τους δήλωση οι Γιώργος Λάνθιμος και Ευθύμης Φιλίππου, σχολιάζοντας τη χθεσινοβραδινή τους διάκριση στο 68ο Φεστιβάλ Βενετίας με το βραβείο σεναρίου για την ταινία «Άλπεις».

Το σενάριο συνυπογράφει ο σκηνοθέτης τής ταινίας μαζί με τον κειμενογράφο και συγγραφέα Ευθύμη Φιλίππου, με τον οποίο είχαν συνεργαστεί και στο σενάριο της ταινίας «Κυνόδοντας».

«Μάλλον το πιο σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι να ευχαριστήσουμε όλους μας τους συνεργάτες, χωρίς τους οποίους η ταινία δεν θα μπορούσε να έχει γίνει, λόγω των δύσκολων συνθηκών, που επικρατούν», καταλήγουν.

Σημειώνεται ότι η ταινία θα «ταξιδέψει» στο Φεστιβάλ του Τορόντο, που έχει ξεκινήσει από τις 8 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί στις 18 του μηνός.

Θερμά συγχαρητήρια στους δύο δημιουργούς Γιώργο Λάνθιμο και Ευθύμη Φιλίππου για τη διεθνή διάκριση που έλαβαν στην 68η Μόστρα της Βενετίας, απέστειλε κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας .

''Για το ταλέντο και τη δύναμη των νέων δημιουργών που μας δίνει λόγους να αισιοδοξούμε'' κάνει λόγο ο Πρόεδρος «κυρίως μέσα στη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας».

Ο Κάρολος Παπούλιας εύχεται καλή επιτυχία στην ταινία «Αλπεις» που θα συνεχίσει το ταξίδι της στο Φεστιβάλ του Τορόντο.Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2693.html