Ο Steve Jobs είναι πια παρελθόν για την Apple


Ημερομηνία Πέμπτη, 25 Αύγ 2011 @ 18:00
Θέμα/Κατηγορία Τεχνολογία και Επιστήμες

Αποστολέας LavantiSΤο θρυλικό αφεντικό και συνιδρυτής του αμερικανικού κολοσσού Apple Inc., ο Στιβ Τζομπς παραιτήθηκε χθες Τετάρτη και επικεφαλής του ομίλου αναλαμβάνει ο Τιμ Κουκ, νούμερο δύο ως σήμερα.

«Πάντα έλεγα πως αν έρθει η μέρα που δεν θα μπορώ να εκπληρώσω τα καθήκοντά μου ως διευθυντής της Apple, θα είμαι ο πρώτος που θα το πω», επισημαίνει ο Τζομπς σε επιστολή του προς το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας και την «κοινότητα της Apple».


«Δυστυχώς αυτή η μέρα ήρθε. Παραιτούμαι από γενικός διευθυντής της Apple», τονίζει ο Τζομπς που πάσχει από καρκίνο και από τον περασμένο Ιανουάριο είχε αναρρωτική άδεια.

Ο Τιμ Κουκ, επιχειρησιακός διευθυντής είχε αναλάβει την καθημερινή λειτουργία του ομίλου και τώρα θα αντικαταστήσει επισήμως τον Τζομπς, σύμφωνα με το «σχέδιο διαδοχής» που ο ίδιος έχει ορίσει.

Το διοικητικό συμβούλιο ανακοίνωσε πως «είναι απολύτως πεπεισμένο ότι ο Τιμ είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να αναλάβει τη θέση του γενικού διευθυντή».

Ο Κουκ έχει αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο Ντιουκ και εργάστηκε στην Compaq και την ΙΒΜ πριν προσληφθεί στην Apple το 1998.

Την ανακοίνωση της παραίτησης του Στιβ Τζομπς ακολούθησε πτώση της μετοχής της Apple στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ο 56χρονος Τζομπς είχε υποβληθεί σε μεταμόσχευση ήπατος πριν από δύο χρόνια και το 2004 εμφάνισε καρκίνο στο πάγκρεας.

Η κατάσταση της υγείας του ανησυχούσε ιδιαίτερα του επενδυτές που συνδέουν την επιτυχία της Apple με τον ίδιο τον Τζομπς.

«Πιστεύω πως οι πιο λαμπρές και καινοτόμες ημέρες για την Apple θα έρθουν. Και περιμένω με ανυπομονησία για να δω και να συμβάλω σε αυτήν την επιτυχία από ένα νέο ρόλο», υπογραμμίζει ο Τζομπς στην επιστολή του.

Πηγή: Καθημερινή


Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2680.html