Σεισμός με επίκεντρο την Ναύπακτο


Ημερομηνία Δευτέρα, 08 Αύγ 2011 @ 09:25
Θέμα/Κατηγορία Θέματα γενικού ενδιαφέροντος

Αποστολέας LavantiS



Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17:35 το απόγευμα της Κυριακής στη Ναύπακτο. Εγινε αισθητή σε Πάτρα, Ρίο και άλλες περιοχές της δυτικής Ελλάδας. Μια πολυκατοικία με 12 οικογένειες εκκενώθηκε καθώς είχε παρουσιάσει ζημιές μετά τον σεισμό. Λίγο νωρίτερα άλλος ένας σεισμός 4.1 ρίχτερ καταγράφηκε στην Χαλκιδική.


Σεισμική δόνηση μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 17.35, η οποία έγινε αισθητή στην Πάτρα, το Ρίο, την Ναύπακτο, καθώς και σε άλλες περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο τους Εθνικού Αστεροσκοπείου, το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε δύο χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ναυπάκτουενώ το εστιακό βάθος υπολογίστηκε στα 5χλμ. Κατά τη διάρκεια της δόνησης, που έγινε ιδιαίτερα αισθητή, επικράτησε μικρή αναστάτωση, καθώς κάτοικοι της Πάτρας, αλλά και των άλλων περιοχών βγήκαν από τα σπίτια τους.

Σημειωτέον από τις 22 Ιουλίου έως και το τέλος του μήνα είχαν καταγραφεί και άλλες ασθενείς σεισμικές δονήσεις με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο μεταξύ Ρίου - Αντιρρίου.

Στις 9.00 το βράδυ έγινε γνωστό ότι μία τριώροφη πολυκατοικία εκκενώθηκε προσωρινά εξ ζημιών που προκλήθηκαν σε αυτή από τον σεισμό.

Ειδικότερα μετά τις ζημιές που παρατηρήθηκαν στην πυλωτή της τριώροφης πολυκατοικίας, που βρίσκεται στην θέση Πινακούλα Παλαιοπαναγιάς, υπεύθυνοι του δήμου Ναυπάκτου ζήτησαν από τους περίπου 40 ενοίκους, να μην μπουν στα διαμερίσματά τους. Συγχρόνως αναμένεται στην περιοχή μηχανικός από την περιφερειακή ενότητα Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να εκτιμήσει το μέγεθος των ζημιών και να αποφανθεί για τον αν μπορούν ή όχι να επιστρέψουν οι ένοικοι στα σπίτια τους.

Σεισμική δόνηση 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε επίσης στις 12:15 το μεσημέρι της Κυριακής στη Χαλκιδική. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 80 χλμ νότια της Θεσσαλονίκης και 8 χλμ. δυτικά του Ποσειδίου Χαλκιδικής, ενώ το εστιακό βάθος του εκτιμάται στα 10 χιλιόμετρα.

Πηγή: Εθνος






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2655.html