Πάνω από 70.000 κόσμος στη συναυλία των Πυξ Λαξ


Ημερομηνία Παρασκευή, 15 Ιούλ 2011 @ 11:40
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Αδιαχώρητο στη συναυλία των Πυξ- Λαξ. Πάνω από 70.000 άνθρωποι ένωσαν τις φωνές τους με τις φωνές και τις μελωδίες των Πυξ Λαξ το βράδυ της Τετάρτης στο ΟΑΚΑ. Το γεμάτο φεγγάρι καλωσόρισε κι αυτό με τη σειρά του το συγκρότημα. Εφτά χρόνια μετά την τελευταία τους συναυλία, το 2004, ο κόσμος πολύς και τόσο ετερόκλητος που έβαλε πολλούς σε σκέψεις... Τι κοινό μπορεί να έχουν οι κύριοι και κυρίες που κάθονταν στις κερκίδες με τους νεαρούς εικοσάρηδες ή το ακόμη εντυπωσιακότερο πλήθος των δεκαπεντάχρονων που γνώριζαν κάθε στίχο χωρίς καν να έχουν προλάβει το συγκρότημα ενωμένο;


Λίγο μετά τις εννιάμισι ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση. Δευτερόλεπτα μετά ο Μπάμπης Στόκας, ο Φίλιππος Πλιάτσικας και οι μουσικοί των Πυξ Λαξ έπαιζαν σαν να μην πέρασε στιγμή το «Μοναξιά μου όλα»! Το κοινό χειροκροτούσε ασταμάτητα. Το μόνο που θύμιζε πως κάτι έχει αλλάξει ήταν η απουσία του Μάνου Ξυδούς, του ανθρώπου που κατά πολλούς ευθύνεται για την τεράστια επιτυχία του συγκροτήματος. Ωστόσο, ακόμη και Μάνος ήταν εκεί. Τον έφερναν τα τραγούδια και οι φίλοι του που από μικροφώνου έλεγαν κάθε τόσο κάτι «για τον Μάνο». Όταν έπαιξαν το «Εσύ εκεί», τραγούδι που κατ' εξοχήν ερμήνευε εκείνος, η συγκίνηση ήταν εμφανής. Αλλά ο Μάνος, ή μάλλον η φωνή του ήταν εκεί, και τραγούδησε μαζί τους ενώ η εικόνα του εμφανιζόταν σε μία οθόνη. Αργότερα το συγκρότημα αφιέρωσε το τραγούδι «Ένα παιδί που περπατάει με τα χέρια» στην τραγωδία της Κύπρου.

Η συμμετοχή του κοινού συγκλονιστική, μπουκάλια νερό που εκσφενδονίζονταν στον αέρα δρόσιζαν την ασφυκτικά γεμάτη αρένα. Ο Φίλιππος και ο Μπάμπης ξύπνησαν μνήμες σε όλους όσοι βρέθηκαν εκεί, ζωντάνεψαν μουσικές και στίχους από τετράδια και λευκώματα και αναμνήσεις παιδικές, ή κάποιας περασμένης νιότης. Όσο για τους μικρούς, τους έμαθαν πως τα τραγούδια τα ζεις και έξω από το youtube.

Οι επιτυχίες αμέτρητες και οι δυόμιση ώρες δεν μπόρεσαν να τις χωρέσουν όλες. Ωστόσο η δόση ήταν γερή... Το «Με στέλνεις» ήταν το τραγούδι με το οποίο «ξεκίνησαν όλα» είπε ο Φίλιππος Πλιάτσικας και το έπαιξαν με δυο ακουστικές κιθάρες «όπως τότε»... Το ίδιο και το «Πούλα με». Νωρίτερα, το «Υπάρχουν χρυσόψαρα εδώ» θύμισε τις αλληγορίες και τη λυρικότητα των στίχων του συγκροτήματος.

Η συναυλία έκλεισε με το «Γιατί έπαψες αγάπη να θυμίζεις» και με μπόλικη δόση συγκίνησης στη σκηνή και στο κοινό. «Ευχαριστούμε για το δώρο που μας κάνατε» είπαν ο Φίλιππος κι ο Μπάμπης «Να έχετε ότι αγαπάτε και να αγαπάτε ότι έχετε». Το κοινό δεν σταμάτησε να χειροκροτεί φωνάζοντας «Κι άλλο». Οι Πυξ Λαξ εμφανίστηκαν στη σκηνή και έπαιξαν ξανά. «Κοίτα να δεις πως αλλάξαμε, δες τη ζωή πώς ξεγράψαμε...» τραγουδούσαν... Μετά, πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό.



Αυτόπτες καταγγέλλουν τους "σεκιούριτι" της συναυλίας

Πλήθος καταγγελιών κάνουν λόγο για ξυλοδαρμούς νεαρών από προσωπικό ασφαλείας της εταιρείας "Μπιγκ Σταρ Προμόσιον" που ανέλαβε τη διοργάνωση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ομάδες σεκιούριτι άρπαζαν με τη βία έναν έναν νεαρούς από την αρένα, τους ανέβαζαν στη θύρα 1 και τους ξυλοκοπούσαν άγρια. Όταν ρωτήθηκαν από τους ανθρώπους που βρίσκονταν μπροστά στα περιστατικά, απάντησαν πως ο καθένας από τους άτυχους δαρμένους νεαρούς είχε διαπράξει κάποιο παράπτωμα, όπως η κλοπή κινητού κ.ά. Άραγε οι "μπιγκ" αρμόδιοι της εταιρείας τι έχει να πουν για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων της; Από πότε είναι στην δικαιοδοσία τους να ξυλοφορτώνουν κάποιον ακόμη και αν πράγματι υπέπεσε σε κάποιο παράπτωμα; Τέλος, αληθεύουν οι πληροφορίες ότι οι σεκιούριτι αυτοί είναι οργανωμένοι φίλαθλοι ομάδων που βρίσκουν ευκαιρία και δικαιολογία να ξεκαθαρίσουν παλιούς λογαριασμούς με τρόπο θρασύ, απαράδεκτο και άνανδρο;

Πηγή: Αυγή






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2628.html