Canned Heat + Down & Out @ Gagarin 205


Ημερομηνία Κυριακή, 19 Ιούν 2011 @ 15:00
Θέμα/Κατηγορία Μουσικά νέα - Συναυλίες - Δισκογραφία

Αποστολέας LavantiS



Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Blues Rock / Boogie Rock επισκέπτεται την Αθήνα! Οι θρυλικοί Canned Heat - με τους, εκ των αυθεντικών μελών, Adolfo “Fito” de la Parra, Larry “The Mole” Taylor και Harvey “The Snake” Mandell να συνοδεύονται από τον τραγουδιστή / κιθαρίστα Dale Spalding – θα βρεθούν στη σκηνή του Gagarin 205 Live Music Space, για μια μοναδική βραδιά, την Τρίτη 28 Ιουνίου!


Από το 1965, όταν πρωτοξεκίνησαν από το Los Angeles, μέχρι σήμερα, έχουν παίξει σε αμέτρητα festivals, έχουν κυκλοφορήσει πάνω από 20 albums και έχουν συνεργαστεί με πολλούς σπουδαίους μουσικούς (John Lee Hooker, Memphis Slim, Clarence Brown, Albert Collins κ.α.). Το single τους “Goin’ Up The Country” πήγε νο 1 σε 25 χώρες , αποτελώντας σήμα κατατεθέν της γενιάς του Woodstock (η σχετική ταινία ξεκινάει με αυτό!), ενώ τα περίφημα “On The Road Again” και “Let’s Work Together” ακούγονται ακόμα, πάνω από τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία τους!

Η μπάντα, μέσα από συνεχείς αλλαγές στη σύνθεσή της και θανάτους μελών, συνεχίζει να δουλεύει ασταμάτητα ηχογραφώντας νέες δουλειές και περιοδεύοντας ανά τον κόσμο. Συνεχίζουν να υπηρετούν τα αγαπημένα τους blues με την ίδια συνέπεια που το έκαναν από την αρχή της πολύχρονης καριέρας τους, όταν ξεκινούσαν με τους, εκλιπόντες πλέον, Bob “The Bear” Hite και Alan “Blind Owl” Wilson.

Μετά από μία πορεία 40 χρόνων, η οποία περιλαμβάνει σχεδόν ισόποσα albums και μέλη που έχουν περάσει από τη σύνθεσή τους, οι Canned Heat δεν είναι απλά ένα από τα κορυφαία ονόματα στην ιστορία του Αμερικάνικης Rock ‘n’ Roll σκηνής αλλά οι αδιαμφισβήτητοι Βασιλιάδες του Blues και του groove-oriented Boogie Rock!


Μερικά πρόσφατα αποσπάσματα από τον ξένο Τύπο:
“Η κληρονομιά των Canned Heat στηρίζεται στο ότι πάντα προσφέρουν την ευκαιρία για ξέφρενο party, με το boogie και τα... ζόρικα blues τους. Ελάχιστες μπάντες εκπέμπουν τόση μαγεία και δύναμη πυρός, έχοντας την πολυτέλεια να διαθέτουν στη σύνθεσή τους τόσους χαρισμετικούς μουσικούς!” Michael Whitmore (Woodstock.com)
“Το απίστευτο δέσιμο και η ενέργεια αυτής της μπάντας έκανε το κοινό να χορεύει ασταμάτητα! Πρόκειται για το καλύτερο lineup των Canned Heat απο την εποχή των 60’s!” John Strummer (Beat)
“Τα χρόνια που έχουν περάσει απλά βελτίωσαν τους Canned Heat τόσο πολύ ώστε... τρομοκράτησαν το κοινό με ορισμένους Blues ‘n’ Boogie δυναμίτες που πρέπει να δίδαξαν μερικά πράγματα στους οπαδούς των ZZ Top και του Stevie Ray Vaughn.” Music Connection Magazine
“O Jeff Beck και ο B.B. King τα βρήκαν σκούρα απόψε προσπαθώντας να ακολουθήσουν μετά την εμφάνιση των αληθινών Βασιλιάδων του Boogie, Canned Heat! Πολύ απλά, πρόκειται για την καλύτερη Blues Jam & Boogie μπάντα στον κόσμο!” Geoff Davidian, The Milwaukee Journal, 2003
“Αν πραγματικά υπάρχει ένας Rock ‘n’ Roll παράδεισος, οι Canned Heat κάποτε θα τοποθετηθούν, χωρίς αμφιβολία, στην αριστερή πλευρά του Θεού, δίπλα στους καλύτερους!” On The Street Newspaper, Australia
“Οι Canned Heat προσδιορίζουν από μόνοι τους τον όρο Boogie.” Jon Niccum, Pitch Weekly
“Αν ποτέ η μουσική βιομηχανία αποφασίσει να θεσπίσει ένα βραβείο Grammy για τα κότσια, την ψυχή, την υπερηφάνεια και την απόλυτη αποφασιστικότητα, τότε αυτό πρέπει να πάει κατευθείαν στους Canned Heat, χωρίς ανταγωνισμό!” Easy Rider Magazine
“Thanks for… coming down the country, guys! It’s like you never left!” Ed Harrison, Billboard Magazine



Η τωρινή σύνθεση των Canned Heat:

Fito de la Parra: drums/vocal
Larry Taylor: bass/guitar
Harvey Mandel: guitar
Dale Spalding: vocals/guitar/harmonica

“And don’t forget to boogie!”

www.cannedheatmusic.com - www.myspace.com/cannedheat


H συναυλία θα ξεκινήσει με την εμφάνιση των Down & Out, των εξαιρετικών εκπροσώπων του Blues Rock στη χώρα μας!

Οι πόρτες θα ανοίξουν στις 21:00 και εισιτήρια προπωλούνται, προς 25 ευρώ, στο Ticket House (Πανεπιστημίου 42, εντός στοάς, τηλ. 210 3608366) και το www.ticketpro.gr.

Gagarin 205 Live Music Space: Λιοσίων 205, πέντε λεπτά από τον σταθμό Μετρό / ΗΣΑΠ “Αττική”. Website: www.gagarin205.gr. Τηλέφωνο: 6944 814543




DOWN & OUT

Οι Down & Out σχηματίστηκαν το 2003 από τους αδελφούς Rickie και Tonnie στην Αθήνα. Με την προσθήκη του Virgil, a.k.a. Τάσος Παλαιολόγος (ex-700 Machines και μέλος των Teddy Boys From The Crypt, μεταξύ άλλων), έγιναν ένα τρίο το οποίο αποτελείται από μουσικούς που λατρεύουν το παλιό καλό Αμερικάνικο rock'n'roll, τα blues και το hillbilly. Η μουσική τους χαρακτηρίζεται από μία ξεκάθαρη back-to-basics προσέγγιση, χάρη στην οποία κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα αλλόκοτο, δεδομένου ότι μιλάμε για τρία παλαβά παιδιά από την Ελλάδα, κλίμα αυθεντικότητας. Άλλωστε, αυτό επικρατεί και σε ολόκληρο το ντεμπούτο album τους, “Tres Weirdos”, το οποίο κυκλοφόρησε το 2009 από την Studio II Records.

Όπως και να έχει, οι Down & Out έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν έναν - ιδιαίτερα φανατικό - πυρήνα οπαδών, κυρίως επειδή ότι κάνουν χαρακτηρίζεται από πολύ κέφι και ειλικρίνεια. Του λόγου το αληθές αποδεικνύουν σε κάθε τους ζωντανή εμφάνιση, είτε στα δικά τους headlining shows - συνήθως σε μικρά clubs και μπροστά σε μερικές εκατοντάδες ανθρώπων - είτε ανοίγοντας για μερικά από τα σημαντικότερα ονόματα που έχουν επισκεφτεί τη χώρα μας τα τελευταία χρόνια - όπως είναι οι ZZ Top, ο Gary Moore, ο Johnny Winter, οι Blues Magoos, oι Taste και οι μοναδικοί Beasts Of Bourbon (σε ένα live που πέρασε στην ιστορία, στο σύνολό του, ως ένα από τα καλύτερα που έγιναν ποτέ στο Gagarin 205) - μπροστά σε πολύ μεγαλύτερο κοινό.

Τον Οκτώβριο του 2010 οι Down & Out σπάνε τα Ευρωπαϊκά σύνορα ταξιδεύοντας στο Durban της Νότιας Αφρικής για να εμφανιστούν στο Durban International Blues Festival. H συγκεκριμένη εμφάνιση πήγε τόσο καλά ώστε η μπάντα κλήθηκε να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στη χώρα, πραγματοποιώντας μία σειρά από συναυλίες!

Τον Μάρτιο του 2011, η μπάντα ξεκίνησε να ηχογραφεί το νέο της album, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο φθινόπωρο της ίδιας χρονιάς.

www.myspace.com/downoutband






Το άρθρο αυτό προέρχεται από

HotStation.gr Greek Radio online


http://www.HotStation.gr

Το URL της ιστορίας αυτής είναι το εξής
http://www.HotStation.gr/article2605.html